Turkcell tarihinin en iyi çeyreği

Turkcell tarihinin en iyi çeyreği

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell, yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini yüzde 26,1 artırarak 5,8 milyar TL ile bugüne kadar bir çeyrekte elde edilen en yüksek gelire ulaştı.

Şirket geçen yılın aynı dönemine FAVÖK gelirlerini yüzde 46,6 artışla 2,4 milyar TL’ye çıkarırken net kâr ise 241 milyon TL oldu. Yılın ilk dokuz ayındaki performansa bakıldığında ise Turkcell Grubu toplamda, yüzde 20,8 büyüme ile 15,7 milyar TL ciroya, yüzde 45,9 artışla 6,5 milyar TL FAVÖK’e ve yüzde 41,8 FAVÖK marjına ulaşmış oldu. İlk 9 aydaki net kâr ise 1,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yıllın ilk dokuz ayında gösterdikleri güçlü performansla 2018 yılı için gelir büyümesi ve FAVÖK marjı hedefini sırasıyla, yüzde 20-22 ve yüzde 39-41 olarak yukarı yönlü revize ettiklerini söyledi. Terzioğlu “Turkcell Grubu olarak son 3,5 yılda oluşturduğumuz iş modeli, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde de makroekonomik dengelerin zorlu testinden başarıyla geçti. Son çeyrekte elde ettiğimiz sonuçlar sadece Turkcell’in değil Türkiye’nin gücünü göstermesi açısından da çok önemli. Günün 1.440 dakikasının her birinde müşterilerimiz için değer oluşturma hedefiyle sunduğumuz dijital servislerimizin indirme sayısı 130 milyona ulaştı. 4.5G’li müşterilerimizin aylık ortalama veri kullanımı bu çeyrekte 7 GB olarak gerçekleşti. Güçlü operasyonel performansımız ihtiyatlı finansal risk yönetimiyle birleşince dünya ekonomilerinde gözlemlediğimiz olumsuz etkilere rağmen hem gelirde hem de FAVÖK’te büyüme ivmemiz devam etti. Gelirde bütün zamanların rekorunu kırdık. Bu tablo güçlü iş modelimizle istikrarlı büyümemizi sürdüreceğimizin kanıtı. Bu nedenle Turkcell olarak hedeflerimizi yukarı çektik” dedi.

RAKAMLARLA TURKCELL
¥ Turkcell’in mobil müşteri sayısı 34,9 milyon oldu.
¥ Turkcell son çeyrekte 191 bin faturalı mobil müşteri kazanarak, faturalı müşteri sayısını 19 milyona yükseltmeyi başardı.
¥ Turkcell’in dijital servisleri bugüne kadar 130 milyon defa indirilirken; BiP 30,3 milyon, fizy 20 milyon, Yaani 6,5 milyon indirilme sayısına ulaştı. Turkcell, önümüzdeki üç yıl içerisinde ise 1 milyar indirme sayısına ulaşmayı hedefliyor.
¥ Mobil uygulamaların yanı sıra mobil ve online web sitelerine girişi güvenli ve hızlı hâle getiren “Hızlı Giriş” uygulaması 12,2 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Her akşam 25 dakika süreyle mobil internet kullanıcılarına yepyeni bir medya ve eğlence platformu sunan Hadi, aynı anda 700 bin katılımcıya ulaştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...