Türk Ticaret Kanunu tartışması

- Güncelleme:
Türk Ticaret Kanunu tartışması

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türk Ticaret Kanunu'nun mevcut haliyle yürürlüğe girmesinde sakınca var" demişti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, "Biz 'bu tarihte yürürlüğe girecek' demişiz ve diyoruz. Kanun 1 Temmuz'a yetişir" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün yaptığı açıklamada, nbsp;Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle ilgili olarak, "Değişiklikler yetişmez ise, 1 Temmuz tarihinin koşulsuz ötelenmesi gerekecek. Mevcut haliyle yürürlüğe girmesinin sakıncası var" demişti. nbsp;Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, bugün yaptığı açıklamada, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun 3-5 maddeden oluşmuş bir kanun olmadığını belirterek, "Bin 535 maddelik bir kanun ve Meclis'ten ittifaklı geçmiş. İttifaklı geçmiş olan bir kanunla alakalı uygulama sorumluluğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın üzerinde olması dolayısıyla, çok doğaldır ki bu kanun 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Biz de 'bu tarihte yürürlüğe girecek' demişiz ve diyoruz. Kanun 1 Temmuz'a yetişir" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...