Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücrette tek zam çıkışı: Senede bir olacağına, hiç olmasın!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücrette tek zam çıkışı: Senede bir olacağına, hiç olmasın!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücret toplantısı öncesinde komisyonda işçi tarafını temsil eden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan sert çıkış geldi. Asgari ücrete tek zammı eleştiren Atalay, "Senede bir olacağına, hiç olmasın!" dedi.

Özel sektörde milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete zam süreci başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 2024 yılında uygulanacak asgari düzeyde ücretleri belirlemek için toplanacak. Toplantı öncesinde Türk-İş Başkanı Genel Başkanı Ergün Atalay'dan dikkat çeken açıklama geldi. Atalay, tek zam yapılacağı söylentilerine yönelik, "Asgari ücret zammı senede bir olacağına, hiç olmasın" dedi.

TÜRK-İŞ'TEN TEK ZAM ÇIKIŞI

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay "Yıllardır asgari ücret görüşmelerine arkadaşlarımız katıldı. 12 kalemi ilgilendiriyor. Bu ücret başlangıç ücreti. Öyle bir noktaya geldi ki bu ücret geçim ücreti oldu. Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin" dedi.

ASGARİ ÜCRETLİNİN BAŞINI EĞME LÜKSÜMÜZ YOK

Atalay "O masada iki gün sonra 4 tane işçi oturacak. Bu paralara nasıl geçinemeyeceklerini anlatacaklar. Cambaz olsanız 11 bin 400 TL'yle bir hafta geçinemezsiniz. Burada ne söylediysem orada da aynısını söylerim. Bu mesele hepimizin meselesi. 8 milyon asgari ücretli bu ülkenin en büyük sözleşmesi. Bizim için fark etmiyor. Onlar da komşularımız, arkadaşlarımız. Başlarını aşağı eğme lüksümüz yok" ifadelerini kullandı.

ÜCRETLERE VERGİ DÜZENLEMESİ GELMELİ

Atalay sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkeyi yönetenlere bizi görmemezlikten gelmeyin diyorum. Bizi yok saymayın. 3 gün sonra oturduğunuz koltuklarda işçiler oturur. Bazı bürokratlar ben devletin sahibiyim zannediyor. Herkes için geçici bu iş."

"20 BİN LİRAMDAN NEDEN 4 BİN TL'Yİ ALIYORSUNUZ?"

Ücretler üzerindeki gelir vergi kesintilerinin yüksek olduğunu söyleyen Atalay, "20 bin lira ücret alan bir işçi sene sonunda vergi kesintisi nedeniyle 16 bin lira ücret alıyor. Ülkeyi yönetenlere sabah akşam bunu anlatıyoruz. Benim 20 bin liramdan 4 bin lirayı niye alıyorsunuz arkadaş? Çok alandan çok alın, az alandan az alın." diye konuştu.

Atalay, çıraklık ve staj sürelerinin sigorta prim gününden sayılması gerektiğini bildirerek "40 sene evvel benim çıraklık hizmetim sigortama sayıldı. Şimdi niye sayılmıyor? O zaman devlet daha mı güçlüydü? Şimdi staj niye sigortaya sayılmıyor?" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...