Türk hava yolu devi için yeni karar: S&P THY'nin kredi notunu yükseltti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk hava yolu devi için yeni karar: S&P THY'nin kredi notunu yükseltti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın kredi notunu artırdı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türk Hava Yolları'nın kredi notuna ilişkin yeni karar geldi. S&P, Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY'nin kredi notunu yükseltti.

Türk Hava Yolları konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) açıklama yaptı. THY'nin bağımsız kredi profilini bir kademe yükseltildiği belirtilen açıklamada THY'nin kredi notununun BB-'den BB'ye çıkartıldığı duyuruldu.

THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ortaklığımızın güçlü operasyonel ve finansal performansına dikkat çekerek bağımsız kredi profilini bir kademe yükselterek bb-'den bb'ye çıkartmıştır. Kredi notunu ise B (durağan)'da ülke notu seviyesinde sabit tutmuştur.

S&P ayrıca, Ortaklığımızın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'na ait kredi notunu B(sf) olarak teyit etmiştir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...