Türk ayakkabısından ABD’ye dev çıkarma

Türk ayakkabısından  ABD’ye dev çıkarma

EKONOMİ Haberleri

Ayakkabı ihracatçısı 12 Türk şirketi, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yürüttüğü “Ayakkabı UR-GE Projesi” kapsamında New York’ta ABD’nin önde gelen markalarından Steve Madden, Fox’s ve Orly Shoes’un bulunduğu alıcılarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

B2B görüşmelerine New York merkezli markaların yanı sıra distribütörler, ithalatçılar, online ve zincir mağazalar katıldı. Türkiye’nin ayakkabı endüstrisindeki deneyimi ve tasarımdaki çeşitliliğinin Amerikalı satın almacılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Türk ayakkabısı gerek kalitesi, gerekse tasarımıyla ABD’nin önde gelen alım ofislerindeki potansiyel alıcıların dikkatini çekti. Ekim ayında Türkiye’ye gelecekler. Türk Ayakkabı Kümesi ve biz inanıyoruz ki, Türk ve Amerikalı ayakkabı firmalarının ‘kesişim kümesinde’ birçok avantajlı unsur var” diye konuştu. Dünyanın en büyük ayakkabı ithalatçısının ABD olduğunu belirten Avdagiç, “Türk ayakkabı ihracatçısı firmalarımız New York’ta büyük adım attı. Şöyle ki 2018 yılı verilerine göre ABD, yüzde 22 pay ile dünyanın en büyük ayakkabı ithalatçısı konumunda. Bir başka deyişle, küresel pazarlarda satılan her beş ayakkabıdan birini ABD’li ayakkabı firmaları satın alıyor. Türk firmaları ise ABD’ye 10,4 milyon dolar değerinde ayakkabı ihraç ediyor. Bunu, uzun olmayan bir süreçte, birkaç misline çıkarmamız mümkün” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...