Turizmde ilk kez İspanya’yı geçtik

Turizmde ilk kez İspanya’yı geçtik

EKONOMİ Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin ekim ayı sonu itibarıyla Akdeniz'de en fazla ziyaretçi ağırlayan ülke olduğunu ve tarihinde ilk defa İspanya'yı geçtiğini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandeminin etkisinin yaşandığı 2020’yi Türkiye’nin 16 milyon ziyaretçi ve 12 milyar dolar gelirle kapattığına işaret ederek “Bu yılki beklentimiz; ziyaretçi sayısında yüzde 83 artışla 29 milyon turist, gelirde yüzde 100 artışla 24 milyar dolar gelir. Kişi başı gelir 2018’de 647 dolardı 2021’de 830 dolar” açıklamasını yaptı. TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin konuşan Bakan Ersoy, sektörün çok zor bir dönemden geçtiğini anlattı. Türkiye’nin çok zor bir şeyi başardığını ve yüzde 100 büyüme gerçekleştirerek 24 milyar dolar hedefi yakaladığını kaydeden Ersoy “Ekim sonu itibarıyla Akdeniz’de en fazla ziyaretçi ağırlayan ülke Türkiye oldu ve tarihinde ilk kez İspanya’yı geçti” değerlendirmesini yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...