Turizmde Filipinli çalışan aranıyor

Turizmde Filipinli çalışan aranıyor

Ekonomi Haberleri

Martı Otelleri Genel Koordinatörü ve GETOB Basın sözcüsü Ali Hazar, 'Tayland, Filipinler, Hindistan ve Malezya'dan kalifiye eleman getirilebilir' dedi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Güney Ege Turistik Otelciler Birliği'nce (GETOB) 'Yabancı Personel Çalıştırabilme Kuralları' toplantısında konuşan Martı Otelleri Genel Koordinatörü ve GETOB Basın sözcüsü Ali Hazar, Türkiye'deki kalifiye eleman açığının Uzakdoğu ülkelerinden karşılanabileceğini belirtti. Hazar, "Özellikle Filipinliler hem güzel İngilizce konuşuyor ve hem de çok güler yüzlüler" dedi. Otellerde çalıştıracak kalifiye eleman sıkıntısının yalnızca Marmaris'e özgü olmadığını belirten Hazar, "Tayland, Filipinler, Hindistan ve Malezya'dan kalifiye eleman getirilebilir. Özellikle Filipinliler hem güzel İngilizce konuşuyor ve hem nbsp;GETOB Müdürü Cahit Sarıbey, "Kendi elemanlarımızı gözardı etmek amacında değiliz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...