Turizmcinin gözü 50 yaş ve üzerinde

Düzenleyen:
Turizmcinin gözü 50 yaş ve üzerinde

Ekonomi Haberleri

Daha uzun konaklayan, otelde değil şehirde vakit geçirip şehri gezen ve iyi harcama yapan 50 yaş ve üzeri turist kesimini çekmek için program yapılıyor

Turizmde ‘yüksek sezon’ olarak adlandırılan dönemin sona ermesi, turizmcileri yeni arayışlara yönlendirdi. Sezonu 12 aya çıkarmak için gayretlerini sürdüren Antalyalı turizmciler ise ‘3’üncü yaş’ grubunu çekmek için yeni yollar arıyor. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, uzun süredir ‘3’üncü yaş turizmi’ için çalışma yürüttüklerini, ilçe merkezinde 65 yaş ve üstü engelli vatandaşlara yönelik yürüyüş yolları inşa edilmesi, tesislerdeki odaların bu gruba yönelik düzenlenmesini yaptıklarını söyledi. Özellikle Avrupa pazarının Antalya ve Alanya bölgesine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Sili, “Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde nüfus hızla yaşlanıyor. Tatile çıkanların yüzde 50-60’ını 50 yaş ve üstü kişiler oluşturuyor. Bu kişiler hem ekonomik hem de istek olarak birden fazla kez tatile çıkma imkânına sahip. Almanya, Hollanda, İskandinav ülkeleri ile Doğu Avrupa’dan yoğun talep alıyoruz” dedi.

Öncelikleri rahat etmek

Bu yaş grubunun tatil anlayışında önceliğin rahat etmek olduğuna dikkat çeken Burhan Sili, “Bu insanlar hiç kimseye ihtiyaç duymadan hareket etmek istiyor. Şezlong aramak istemiyor, büfelerde yemeklerin kendilerine hitap etmesini istiyor. Yani rahat etmek istiyor. Bu kesim daha çok eylül ve ekim aylarını tercih ediyor” dedi. ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise, “Bu insanlar 1 hafta havuz-deniz tatili yapıp gitmiyor, fazla kalıyor. Şehri yaşıyor, otelden çıkıyor, 1-3 ay kalıyor. Sonbahar ve kış, hem ekonomik hem kalabalık ve sıcak değil” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...