Turizmcilerin ruble endişesi sürüyor

/ Kaynak: AA
Turizmcilerin ruble endişesi sürüyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Menderes Türel: Ruble krizi turizm sektörümüzü inşallah teğet geçer

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin turizm sektörünü en az şekilde etkilemesi için hükümetin ve sektör temsilcilerinin gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirterek, "Ruble krizi turizm sektörümüzü inşallah teğet geçer" dedi. Türkiye turizminin başkenti Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kente gelen her 3 turistten birinin Rusya'dan olduğu göz önüne alındığında, söz konusu ülke ekonomisinde yaşanan gelişmelerin Antalya'da yakından takip edildiğini söyledi. Değer kaybeden rublenin Rus vatandaşlarının satın alma gücünü olumsuz etkilediğini kaydeden Türel, "Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in açıkladığı tedbirler ve sektörümüzün tecrübeleri ile bu krizin aşılabileceğini düşünüyorum. Hükümetimiz ve sektör temsilcileri gerekli tedbirleri almaya çalışıyor. Ruble krizi turizm sektörümüzü inşallah teğet geçer" diye konuştu.

"Sektör, her yıl bir krizle mücadele ediyor"
Türkiye açısından önemli bir sektör olan turizmin her yıl çeşitli krizlerle mücadele ettiğini anlatan Türel, şunları söyledi: "Bir sene bakıyorsunuz kuş gribi, bir sene bakıyorsunuz Suriye krizi, bir sene bakıyorsunuz terör, bu sene de rubledeki düşüş. Turizm sektörümüz, kriz yönetimi konusunda fevkalade tecrübeli, sektör her yıl bir krizle uğraşıyor ve her sene dünya ortalamalarının çok üzerinde turizmdeki artışlarla yıl sonu rakamlarına ulaşabiliyoruz." Kendisinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından bu yana turizmle iç içe bulunduğunu dile getiren Türel, Rusya'ya yaptığı ziyaretlerde, Rus halkının krizlere karşı daha az duyarlı olduğunu gördüklerini ifade etti. Başkan Türel, Rusya'da bir vatandaşın kendisine, "Siz bu krizi çok dert etmeyin, yanımızda bomba da patlasa biz 'havai fişek' diyebiliriz" diye espri yaptığını söyledi.

Düşman ülkenin vatandaşları aynı havuzda
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, batı ülkelerinde yaşanan İslamofobi'nin de turizm sektörünü çok fazla etkilemeyeceğini belirtti. İslam dininin bir barış dini olduğunu vurgulayan Türel, "Bırakın adam öldürmeyi arkasından insanın kötü konuşulduğunun yasak olduğu bir inancın temsilcileriyiz" dedi. Turizm sektörünü dünyada barışa uzanan önemli bir unsur olarak değerlendiren Türel, Antalya'nın da bu misyonu başarılı bir şekilde yerine getirdiğini kaydetti. Her yıl Antalya'ya 50'inin üzerinde ülkeden turist geldiğine işaret eden Türel, "Antalya turizmde çok önemli bir mesafe katetti, dünyada birbiriyle sorunlu ülkelerin vatandaşları, Antalya'da aynı havuzu, sahili paylaşıyor, tarihi bir mekanı birlikte gezebiliyor. Bir Filistinli ile bir İsrailli aynı havuzda kulaç açıyor, yan yana güneşlenebiliyor. Antalya bu konuda barışa katkı sağlama noktasında önemli bir rol üstlendi ve bunu gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...