Turizmci bayram yapacak

Turizmci bayram yapacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Ramazan Bayramı döneminde hem şehirlerde hem sahil beldelerinde turizm hareketinin hızlanacağını söyledi.

İstanbul, Antalya, Muğla, Kapadokya ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin tüm destinasyonlarının taleplerde öne çıktığını anlatan Eresin “İstanbul, Trabzon, Yalova, Sapanca, Bursa gibi yerlerde şehir otelleri yabancı turist açısından Ramazan Bayramı döneminde dolu görünüyor. Kıyılarda da hem yabancı hem yerli turist açısından yüksek bir turizm hareketi bekliyoruz” dedi. ABD ve Avrupa gibi gelişmiş ülke vatandaşlarının salgında harcayamadıkları tasarruflarının tatil ve seyahat iştahını hızla artırdığını anlatan Eresin “Biz artık salgın sürecini kapattık, çok daha yoğun bir sezona hazırlanıyoruz. Türkiye'ye olan talebi de görüyoruz” diye konuştu. Eresin, bu yıl 34,5 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşılabileceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...