Turizm ile 35 milyar dolar gelecek

Turizm ile 35 milyar dolar gelecek

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, turizmle ilgili beklentilerinin çok iyi olduğunu belirterek "Bu yıl 45 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefimizi geçeceğimize inanıyorum" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Kabine Toplantısı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Şu anda İstanbul'da otellerde mayıs ayı doluluk oranı yüzde 92... Nisanda da yüzde 68 civarında gidiyor. Yani önümüzdeki ay, İstanbul'da otellerde yer bulunamayacak. Araplar gelmeye başladı. Suudiler de gelmeye başlar. Turizmle ilgili beklentilerimiz çok iyi. Ben turizmde 45 milyon turist 35 milyar dolar gelir hedefimizi geçeceğimize inanıyorum. Harcamalar artıyor, gelenler fazla kalıyor. Şu anda otelleri 2-3 ay kapatanlar var" diye konuştu.

Turizm ile 35 milyar dolar gelecek

RUSLARA ÖZEL SİSTEM

Bakan Nebati, Rusya-Ukrayna savaşı ile Visa ve Mastercard ödeme sistemlerinin yaptırım çerçevesinde hizmetlerini durdurması ve karar sonrasında Rus turistlerin bu kartlar ile harcama yapamamasının hatırlatılması üzerine de "Rusya'nın Mir sistemi var. MirKart çok iyi bir şekilde kullanılıyor. Türkiye'de bunu kullanan işletmelerin oranı yüzde 15'lerde, şimdi bankalar hızlı bir şekilde dağıtım yapıyorlar. Sıkıntı olmayacak" açıklamasında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...