Turist getiren uçaklara yakıt desteği uzatıldı

Turist getiren uçaklara yakıt desteği uzatıldı

Ekonomi Haberleri

Rusya pazarındaki daralmayı yüzde 30'dan yüzde 20'ye kadar düşüren uçaklara yakıt desteği uygulaması 15 Eylül-30 Kasım döneminde yeniden devreye alınacak

Türkiye'de özellikle "yabancı turist sayısının azalmasına" karşı alınan tedbirler işe yaradı. Hükümet, süresi dolan bazı tedbirleri yeniden uygulamaya alacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Rusya, İran ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden Türkiye'ye turist getiren tur operatörlerine, uçak başına nisan-mayıs döneminde verilen 6 bin dolar yakıt desteği, 15 Eylül-30 Kasım döneminde de uygulanacak" dedi. Türkiye'nin çevresinde yaşanan huzursuzlukların turizm sektörünü olumsuz etkilediğine dikkati çeken Bakan Ömer Çelik; söz konusu daralmanın en önemli nedeninin, Türkiye için en büyük pazarlardan olan Rusya'da geçen yılın ikinci yarısından itibaren yaşanmaya başlayan ekonomik kriz olduğunu ifade etti. Rusya'daki ekonomik krizin sadece Türkiye'yi değil, tüm dünya turizmini olumsuz etkilediğini anlatan Bakan Ömer Çelik, Rusya'dan diğer ülkelere giden yabancı ziyaretçi sayısının da yüzde 40 oranında azaldığına işaret etti. Çelik, "Bu oran bizde ocak-şubat döneminde yüzde 30'lardaydı. Hükümetimizin çıkardığı teşvik paketi, Bakanlığımın yürüttüğü kapsamlı tanıtım kampanyası ve tur operatörleriyle yapılan yakın iş birliği sayesinde düşüş, yüzde 20'lere geriledi. Hedefimiz ülkemize gelen Rus turist sayısındaki düşüşü yıl sonu itibarıyla yüzde 10 bandına geriletmek. Nisan-mayıs döneminde 13 ülkeden ülkemize turist getiren tur operatörlerine uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği verdik. 2 bin 500 adet tarifesiz uçak, bu desteği almaya hak kazandı. Çalışmamızın pozitif sonuçlarını gördüğümüz için bu desteği yeniden uygulamaya karar verdik" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...