Turist akını başlıyor: Körfez'den 6 milyon kişi gelecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Turist akını başlıyor: Körfez'den 6 milyon kişi gelecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye, turizmde atağa kalkıyor. Körfez ülkelerinden gelen turist sayısının 2022'ye göre yüzde 20 oranında artması, yaklaşık 6 milyon kişinin ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor. Haziran ayında başlayacak olan yoğunluk yıl sonuna kadar sürecek.

Şubat ayında Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, beklenen büyük İstanbul depreminin yeniden gündem olması, arkasından Ramazan'ın nisana denk gelmesi derken Türkiye, Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında büyük kayıp yaşadı. Bu yıl 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir hedefi koyan Türk turizm sektörü ise hareketliliği artırmak için harekete geçti.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; 1-4 Mayıs tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde (DWTC) gerçekleştirilen Arabian Travel Market (ATM) Fuarı önemli bir kapı oldu. Suudi Arabistan dışındaki ülkelerden gelen turist sayısında ilk dört ayda ortalama yüzde 29 kayıp yaşayan Türkiye, fuara adeta çıkarma yaptı. Ortadoğu ve Körfez bölgesinden gelen turistin yol haritasının çizildiği fuarda Turizm Geliştirme Ajansı'nın (TGA) önderliğinde 39 sektör temsilcisi ve alt katılımcı yerini aldı.

HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Körfez pazarında yeninden hareketliliğin başladığını belirten sektör oyuncuları, özellikle hazirandan itibaren bölgeden akın başlayacağını belirtiyor. Bu pazarın en yoğun sezonunun haziran-ekim ayları olduğunu belirten sektör temsilcileri, önümüzdeki dönem için yoğun talep olduğunu ve kaybın telafi edileceğini vurguluyor. Geçen yıl 5 milyon turistin ağırlandığı bölgede bu yıl yüzde 20'lik artışla 6 milyon turist bekleniyor.

YÜZDE 20 ARTIŞ BEKLENİYOR

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Ortadoğu'dan gelen turistin rotasının bu fuarda çizildiğini belirtti. Eresin, "Haziranın ikinci haftasından itibaren burada da okulların tatile girmesiyle birlikte ülkemize çok güçlü hareket başlayacak. Geçen yıla göre bu yıl bölgeden gelen turist sayında yüzde 20 artış bekliyoruz" dedi.

YÜZDE 45'LİK ZAM İLGİYİ AZALTMADI

Ortadoğu ve Körfez turistinin şehir turizmine çok güçlü katkı belirten Eresin, "İstanbul'a gelip oradan Yalova, Bursa, Trabzon gibi illere gidiyorlar. Dolayısıyla şehir otellerine katkısı muazzam. Ayrıca uzun konaklamaları yapmaları da turizm gelirlerine katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Bu yıl otellerin artan maliyetlerin de etkisiyle oda fiyatlarına dolar bazında yüzde 45 zam yaptığını anlatan Eresin, "Ancak ilgi kesilmedi" diye konuştu.

BİN KİŞİLİK KONGREYE İLK ADIM

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Cemil Hakan Kılıç, merkezi Amerika'da bulunan, gaz ve enerji alanında faaliyetleri olan uluslararası bir dernekle ATM Dubai Fuarı'nda bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kılıç, "Uluslararası kongrelerini bugüne kadar Amerika'da düzenlemiş olan bu dernek ilk defa yurtdışında yapacağı bir kongre ile ilgili bizimle görüştü. İlk görüşmemizde 2026 yılında düzenleyecekleri kongrenin sözünü aldık ve şifahi olarak planlama yaptık. Dernek yetkilileri birkaç ay içinde keşif gezisi için İstanbul'a gelecek. 1.000 kişinin katılacağı bu kongre ülkemizin prestijine de çok ciddi katkı yapacak" dedi. (Kaynak: Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...