Tükiye'nin Rusya'dan beklentisi

Tükiye'nin Rusya'dan beklentisi

Ekonomi Haberleri

Türkiye, 2015 yılında Rusya'dan turist akışının kesilmemesini umuyor

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Türkiye yönetiminin Rusya'daki ekonomik krizinin bu ülkeden turist akışı üzerinde önemli bir etkiye sahip olmamasını umduğunu açıkladı. Acar, RIA Novosti ajansına demecinde, "Rusya'da olup bitenleri büyük bir endişeyle takip ediyoruz, zira Rusyalı turistler bizim için çok önemli. Rusya'dan turist akışında, ekim-kasım aylarında düşüş (2013'teki 19 binden 2014'te 12 bine) gözlemlense de genel olarak bu yılın 11 ayında, Rusya'dan turist akışındaki artış yüzde 4,1 olarak gerçekleşti. 2015 yaz sezonunda bu rakamların artmasa da en azından büyük düşüşün olmamasını umuyoruz" dedi.
Rusyalı turistler için otel fiyatlarında indirim yapılacağı haberlerinin somut otellerle ilgili olabileceğini ancak piyasadaki genel eğilimi yansıtmadığını ifade eden Acar, "Rusya'da talep düşüşünden dolayı fiyatları düşürmek için çok erken. Rusya için hiçbir indirim kampanyası söz konusu değil. Somut oteller, kriz durumuna düşen Rusyalılar için indirim duyurmuşsa bu, otel idarelerin kişisel meselesi" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...