TÜİK nisan ayı enflasyon verisini açıkladı! Emekli ve memur zammında 4 aylık enflasyon zam oranı ne kadar?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası emekli ve memurlar gözünü maaş zammına çevrildi. Peki TÜİK’in resmi rakamlarına göre 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Maaşlara yapılacak zamda büyük önem taşıyan enflasyon farkı araştırmaları hız kazandı. TÜİKmemur ve emeklilerin merak ettiği enflasyon verilerini açıkladı. Nisan ayının enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emeklilerin maaşlarında 4 aylık zam oranı belli oldu. Peki, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar açıklandı?

Emekli ve memurların maaşında önemli olan enflasyon verileri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. “Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?” sorusunun yanıtını arayanlar enflasyon verilerini inceliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda ne kadar arttı?

TÜİK nisan ayı enflasyon verisini açıkladı! Emekli ve memur zammında 4 aylık enflasyon zam oranı ne kadar?

NİSAN AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

TÜİK tarafından bugün duyurulan nisan ayı TÜFE verisi yüzde 2.39 arttı ve yıllık bazda TÜFE yüzde 43.58’e yükseldi. Emekli ve memur maaşlarındaki artış için yakından takip edilen 4 aylık enflasyon böylelikle yüzde 15.21 oldu. Bu rakam milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam açısından kritik önem taşıyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurların yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı aldığı biliniyor. Bu oranı aşan fark kadar memurlara enflasyon farkı verilecek. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayı enflasyon verileri netleşti.

Son 4 aylık enflasyon rakamlarına bakıldığında memur ve emekli maaşlarına en az yüzde 7.21’lik enflasyon farkı imkanı doğdu. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor ve 4 aylık verilerle bu emeklilerin zam oranı şimdiden yüzde 15.21 oldu. Mayıs ve Haziran ayılarında açılanacak enflasyon verilerinden sonra memur ve emekli maaş zam oranı netleşecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...