TÜİK işgücü verilerini açıkladı: Ücretler yüzde 120 arttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TÜİK işgücü verilerini açıkladı: Ücretler yüzde 120 arttı

Ekonomi Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı. Yılın ilk çeyreğinde hem brüt ücretler hem çalışma saatleri arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksi verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde brüt ücretler yüzde 100’ün üzerinde arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi ise yüzde 5,9 arttı.

TÜM ALT SEKTÖRLERDE ARTIŞ GÖZLENDİ

Alt sektörler incelendiğinde, endeks sanayi sektöründe yüzde 114,4, inşaat sektöründe yüzde 136,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 120,9 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,2, inşaat sektöründe yüzde 16,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 7,1 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT SAYISI DA YÜKSELDİ

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi yüzde 5,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde endeks sanayi sektöründe yüzde 3,4, inşaat sektöründe yüzde 15,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5,9 arttı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...