Tüfenkci: Kardeşlerimiz gelsin her engeli kaldırırız

Düzenleyen:
Tüfenkci: Kardeşlerimiz gelsin her engeli kaldırırız

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Körfez ülkelerindeki iş insanlarını Türkiye’deki büyük projelerde görmek istediklerini söyledi.

Osman Çobanoğlu BAHREYN
Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş Forumu’nun açılışında konuşan Tüfenkci, Körfez ülkelerinden yatırımcıları Türkiye’ye davet ederek “Her türlü bürokratik engeli kaldırmaya ve sizlere yatırım ortamı hazırlamak için çaba ve gayret göstermeye biz hazırız” ifadelerini kullandı. Türkiye-Körfez İş Birliği Konseyi’nin özel bir anlam taşıdığını belirten Tüfenkci, “Ortak amacımız bölgede barışın sağlanması ve refahın hâkim kılınmasıdır. Bizleri birbirimize bağlayan bu sağlam bağlardan da gurur duyuyoruz. İki kardeş nasıl kazanması gerekiyorsa o şekilde hareket ederek gerek ikili ilişkilerle ticareti geliştirmeye, gerek ortak yatırımlarla 3. ülkelere yatırımları birlikte geliştirebiliriz. Bu anlamda Türkiye tecrübelerini sizlerle paylaşmaya hazır. Her türlü bürokratik engeli kaldırmaya ve sizlere yatırım ortamı hazırlamaya biz hazırız. Çaba ve gayreti göstermeye hazırız” diye konuştu.
ÇABUK TOPARLANDIK
 15 Temmuz’da Türkiye’nin talihsiz bir olay yaşadığını, ilk olarak Körfez ülkelerinin destek verdiğini ifade eden Tüfenkci, “Darbe girişimini çok çabuk atlattık ve ekonomik olarak da çok çabuk toparlandık. Bizler de gerekli tüm idari, hukuki bütün tedbirleri aldık. Yatırımlarımız devam ediyor. Mali disiplinimiz sürüyor. Türkiye ekonomisi 27 çeyrektir büyüyor. Dünyada görülen ender ekonomilerden biriyiz” dedi.

Stres testinden başarıyla çıktık

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye ekonomisinin dünyanın görebileceği en zor stres testinden başarıyla çıktığını belirterek, “15 Temmuz hain darbe girişimi gibi. Ama değerli dostlarım, bütün bunlara rağmen ekonomimiz asla sarsılmadı. Türkiye bugün eskisine göre daha güçlü bir ülke haline geldi. Bugün Türkiye ile iş yapmak her zamankinden kazançlı hâle geldi. Gelin Körfez ülkeleri ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasını daha fazla geciktirmeden hayata geçirelim” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...