TÜBİTAK kapısını çalana 10 bin TL veriyor

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
TÜBİTAK kapısını çalana 10 bin TL veriyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, "Kapımızı çalana 10 bin TL veriyoruz" dedi.

nbsp; nbsp;TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, "TÜBİTAK'ın 1505 programına göre yani Üniversitesi-Sanayi İşbirliği Destek Programı'na göre kapımızı çalana 10 bin TL veriyoruz" dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Ulusal Hedefler Doğrultusunda TÜBİTAK" konulu konferans düzenledi. TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Yücel Altunbaşak'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri hazır bulundu.
"Ulusal Hedefler Doğrultusunda TÜBİTAK" konulu konferansta konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, "1505 programında yani Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek Programı'na göre TÜBİTAK'a geliyorsunuz kapıyı 'tık tık' diye çalıyorsunuz ve kapıyı çaldığınız zaman biz size 10 bin TL veriyoruz. Daha ortada proje falan olmadığı halde, hiçbir şey yok iken. Kapıyı çalana 10 bin TL veriyoruz. Çünkü 'sanayici ile kafanda düşündüğün projenin fizibilitesini yap' diye veriyoruz. Yani 'buradan bir proje çıkar mı çıkmaz mı?' diye veriyoruz. Sadece fizibilitesi için 10 bin TL'yi ilk günden veriyoruz. 3 ay sonra projeyi bekliyoruz. 3 ay içersinde proje çıkmaz ise, bizde 'helal olsun' diyoruz. Eğer fizibilitesi çıkar ve proje verirseniz 1 milyon TL'ye kadar proje verme hakkınız olacak. 1505 çok cömert bir program. Gerçekten üniversite - sanayi işbirliği Türkiye'de olmadığı için burada artık imkanlar sonuna kadar zorlandı ve çok cömert bir program çıkarıldı. Bunu umarım daha iyi kullanırız" diye konuştu. nbsp;
TÜBİTAK'ın imkanlarının çok iyi kullanılmasını isteyen Başkan TÜBİTAK Başkan Altunbaşak, "Biz yeterince kullanılmadığını düşünüyoruz. Daha büyük düşünmenizi istiyoruz. Küçük projeler olması lazım, olacaktır da ama biz sizlerden daha büyük projeler bekliyoruz. Üniversiteleri geziyorum, büyük düşünen arkadaşlarımın sayısı az. TÜBİTAK'ın şu anda mali bir problemi yok. Hatta geçen sene paramız biraz fazla geldi ve Hazine'ye verdik. Hazine'ye vermektense ben size vermeyi tercih ediyorum. Şu anda TÜBİTAK parasının yüzde 50'sini temel birimlere harcıyor. Şirketlere 'üniversiteyi yanına almadan bize başvuramazsın' dedik. Biz sanayiden birisi geliyorsa artık yanında üniversite görmek istiyoruz. Bunu zorunlu hale getirdik. 10 milyon TL'nin üzerinde TÜBİTAK'a proje verecekse, onun içerisinde muhakkak üniversite olacak" şeklinde konuştu.
"HOCALARIMIZ BU KADAR RAHATA ALIŞMAMALI"
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altubaşak'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, katılımın az olması nedeniyle konferansa gelmeyen öğretim üyelerine serzenişte bulundu. Akan, "TÜBİTAK'a projesinin başvurusunu yapmamış hiçbir projeyi hatta tez projesi dahil desteklemeyeceğiz. Yani sadece 2 bin TL'nin altında kalanlara destek verilecek, 2 bin TL'nin üzerindekilere de mutlaka TÜBİTAK başvurusu isteyeceğiz. Başvurmuş, kazanamamış fakat değerlendirmede en az 'C' derecesi almasını şart koşacağız. Bunu özellikle gelmeyen arkadaşlara iletirseniz seviniriz. Hocalarımız bu kadar rahata alışmaması gerekir. İkinci öğretim tembelliğimize çok güzel mazeret oluyor" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Rektör Akan, TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak'a porselen tabak hediye etti.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...