Trafiğe havaray çözümü geliyor

Düzenleyen:
Trafiğe havaray çözümü geliyor

Ekonomi Haberleri

Ankara’da ODTÜ kampüsünde kullanılan havaray, İstanbul’un ara arterlerinde trafiği rahatlatmak üzere devreye alınacak.

Şehir içi ulaşımda havaray dönemi başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), havaray, metro ve tramvay yenileme projeleri için düğmeye bastı. İBB tarafından 2019 sonrası şehrin tamamının metroyla bağlanması planlanırken, havaray da ara hatlarda çözüm olarak devreye girecek. Genel Havaray Projesinin bir parçası olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesi, 14 Kasım 2016’da ihaleye çıkıyor. Proje 365 günde tamamlanacak ve Beylikdüzü-Bakırköy yönündeki E-5 trafiği rahatlayacak, Halkalı’nın nefes alması sağlanacak. 810 takvim günü olarak belirlenen işin ihalesi ise elektro mekanik ve ince işlerle birlikte araç alımını kapsıyor. Bu ihale de 7 Aralık 2016’da gerçekleştirilecek.

Öte yandan Marmaray’ın benzeri olan bir metro projesi daha İstanbul Boğazı’nda deniz altından geçecek. Kazlıçeşme-Sögütlüçeşme metro hattı olarak belirlenen hat, Kuruçeşme-Beylerbeyi arasından geçerek Söğütlüçeşme’ye ulaşacak. Bu hattın ihalesi de 26 Ekim’de gerçekleştirilerek 720 günde tamamlanacak. İBB ayrıca Kabataş-Bağcılar tramvay hattında Seyitnizam ile Zeytinburnu arasındaki durakları yer altına alarak şehirdeki trafik kilitlenmesine çözüm bulacak

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...