Torba kanundaki en büyük müjde! SGK Uzmanı İsa Karakaş açıkladı: GSS borçlarına af geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Torba kanundaki en büyük müjde! SGK Uzmanı İsa Karakaş açıkladı: GSS borçlarına af geliyor

Ekonomi Haberleri  / TGRT Haber

80 maddelik torba yasa Meclis'e sunuldu. Merak edilen en önemli madde ise GSS borçlarıyla ilgiliydi. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, müjdeyi duyurdu. Karakaş, düzenlemenin şimdiye kadar yapılmış en köklü af düzenlemesi olduğunu dikkat çekerek gecikmeye düşüp ceza borcu katlanan milyonlarca vatandaşın borçları ve esas primlerinin tamamen silineceğini duyurdu.

GSS prim borcu olan vatandaşları ilgilendiren müjde torba yasadan geldi.  Türkiye Gazetesi Yazarı İsa Karakaş dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Torba Yasa’ya giren madde ile GSS prim borçlularına af geliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, TGRT canlı yayınında ‘af’ müjdesini verdi.

KÖKLÜ ÇÖZÜM GETİRİLİYOR

İsa Karakaş, sigortası olmayan bütün vatandaşlardan habersiz olarak da her ay Genel Sağlık Sigortası priminin borç olarak hanesine kaydedildiğini dikkat çekerek GSS ile ilgili affın torba yasa ile geleceğini duyurdu. Karakaş, "GSS prim borcu olanlar sağlıktan faydalanamıyordu. Üniversiteli gençlerimiz 25 yaşını doldurduktan sonra herhangi bir işte çalışmayan milyonlarca vatandaşımız var. Defalarca bununla ilgili af yani prim yapılandırması kararları çıktı. Maalesef borçlarını ödeyemediler. Bununla ilgili belediyeler işin içine girmeye başladı. Şimdi de 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bununla ilgili köklü bir çözüm getiriliyor." dedi.  

DEVLET GSS BORÇLARINDAN TAMAMEN VAZGEÇİYOR

Karakaş, sigortası olmayan tüm vatandaşların GSS primi olarak her ay hanesinde 402 TL borç kaydedildiğini belirterek, "Genel Sağlık Sigortası borcu olan, daha önce yeşil kartlı diyebileceğimiz vatandaşlarımız herhangi bir işte çalışmadığından dolayı her ay hanesine 402 TL GSS primi bir de bunun gecikmiş bir şekilde gecikme zammı var. Birikmiş büyük borçlar var. Ve Torba Kanunda bununla ilgili sürpriz bir madde var. 1 Ocak 2024 tarihine kadar birikmiş GSS prim borçları, bu borçların faizleri ve gecikme cezalarından devlet tamamen vazgeçecek. Devlet artık primlerinin de aslını istemeyecek.

TORBA KANUNDAKİ EN BÜYÜK MÜJDE

Karakaş, GSS primini ödemiş olanların ödedikleri paraları geri alamayacaklarını dile getirerek "Milyonları aşan çok sayıda vatandaşımız var. Torba kanundaki en büyük müjde Genel Sağlık Sigortası affı oldu." diye konuştu.

GSS AFFI HANGİ YILLARI KAPSIYOR?

İsa Karakaş, bu düzenlemenin şimdiye kadar yapılmış en köklü af düzenlemesi olduğunu dikkat çekerek kapsamı ile ilgili olarak "1 Ocak 2024’e kadar tahakkuk etmiş olan borçların tamamı silinecek. Hem prim tutarı hem de gecikme cezaları tamamen silinecek." dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...