Tom Perkins: Daha çok vergi verene daha çok oy hakkı...

Tom Perkins: Daha çok vergi verene daha çok oy hakkı...

Ekonomi Haberleri

Ünlü milyarderden ilginç öneri. Ülkesinin seçim sistemini eleştirerek, daha çok vergi verenin daha çok oy kullanma hakkı olması gerektiğini söyledi

ABD'nin siyasi ve ekonomi politikalarına ilişkin eleştirileriyle tartışmalara neden olan Silikon Vadisi milyarderi Tom Perkins, vergi ödemeyenin oy vermesine gerek olmadığını, daha çok vergi ödeyenin daha çok oy hakkı olması gerektiğini savundu. Kapitalizmin ülkedeki en büyük savunucularından olan Perkins, bu kez katıldığı bir panelde ülkedeki oy sistemini eleştirerek, "Vergi ödemeyenlerin oy kullanmasına gerek yok. Oy kullanma sistemi, tam olarak bir şirketteki gibi olmalı. Eğer milyon dolarlık vergi veriyorsan, bir milyon oyun var demektir" dedi. Perkins, bu açıklamasının Wall Street Journal (WSJ) gazetesine geçen ay verdiği demeçten daha fazla tepki toplayacağını ileri sürmekten de geri kalmadı. Perkins, WSJ'a "ABD'nin zenginlere, yani toplumun yüzde birlik kesimine karşı verdiği savaş, Nazilerin toplumun yüzde birini oluşturan Yahudilere olan savaşına benziyor" diyerek tartışma başlatmıştı.
SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...