TOKİ’den memnun olanlar artıyor

Düzenleyen:
TOKİ’den memnun olanlar artıyor

Ekonomi Haberleri

Vatandaşların Başbakanlık Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) memnuniyeti, açılan dava sayısındaki düşüşle de kendini gösterdi.

TOKİ’ye geçen yıl açılan 2 bin 746 dava sayısı, bu yıl yaklaşık yüzde 40 azalarak bu yıl bin 684’e indi. TOKİ Başkanı Ergün Turan “Her dönemde sağlam yapılar inşa ediyoruz. Kuşkusuz yıllar içinde eksikler oldu ama hangi sektörde olursanız olun, üretimleriniz o günün ekonomik ve sosyal imkânı, kabiliyetleri ile doğru orantılıdır. Herkesten önce, bu eksikleri tespit ettik, giderme, yenileme hamlesi içine girdik. Bunun sonucunu aldık. İdareye açılan davalar, özellikle 2011 yılından itibaren azaldı. O yıl 13 bin 283 olan dava sayısı, bugün bin 684’e geriledi. Bu, kalitemizin arttığını ve vatandaşlarımızın TOKİ’den memnun olduğunu gösteriyor. Dünden daha iyisini, daha kalitelisini yapmak için çabalıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

BÜTÜN ZAMANLARIN REKORU
TOKİ’ye açılan davaların başlıca içeriğini; eksik ve kusurlu iş, geç teslim, alacak, artış oranı gibi unsurlar oluşturdu. TOKİ Başkanı Turan, bu yıl 60 bin konut hedefini aşarak, bütün zamanların rekorunu kırdıklarını söyledi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...