TOKİ'den e-Devlet uyarısı! Başvuru yapacak olanlar dikkat

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TOKİ'den e-Devlet uyarısı! Başvuru yapacak olanlar dikkat

EKONOMİ Haberleri

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim İlk İş Yerim'de arsa ve iş yeri için başvuracak olanlara TOKİ'den önemli bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada, "Yoğun ilgi nedeniyle bankalar ve E-Devlet sisteminde sorun yaşanıyor" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan ve konut başvuruları 5 milyona yaklaşan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinde 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular bugün başladı. Milyonları ilgilendiren projeyle ilgili TOKİ'den önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, yoğun ilgi nedeniyle bankalar ve e-Devlet sisteminde sorun yaşandığı belirtildi.

TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi kapsamında vatandaşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle bankalar ve E-Devlet sisteminde sorun yaşanmaktadır. Kısa bir süre içerisinde sorun giderilecek ve başvurular alınacaktır. Vatandaşlarımızın bilgilerine sunulur."

TOKİ ARSA YERLERİ HANGİ İLLERDE OLACAK?

Adana, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak,Van ve Zonguldak.

TOKİ ARSA SATIŞI KAÇ TAKSİT OLACAK?

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek ve faizsiz ödenecek.

Arsa tahsisi yapıldıktan sonra 1/10 arsa tahsis bedelinin peşinatı ödenecek. İmzalar atıldıktan sonra geriye kalan 9 taksit 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek.

Ziraat Bankası A.Ş. ile TOKİ borçlanma sözleşmesi imzalanmasının ardından da arsa tahsisi kesinleşecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...