Devrin otomobili! TOGG, teknolojide dünyanın en iyisi oldu

- Güncelleme:
Devrin otomobili! TOGG, teknolojide dünyanın en iyisi oldu

Ekonomi Haberleri

TOGG, teknolojik özellikleriyle dünyanın en gelişmiş otomobili konumunda bulunuyor. Yapay zekâya sahip otomobil; doğum gününüzü unutmayarak size hediye veriyor, TOGG sahipleriyle sosyal platformlarda sizi buluşturuyor. İki TOGG birbirini şarj edebiliyor, yolda kalan bir TOGG kullanıcısına aracınızı kiralayabiliyorsunuz. Hatta derbi maçlarını bile TOGG kullanıcılarıyla birlikte izleyebileceksiniz

KAAN ZENGİNLİ

Türkiye’nin gurur projesi TOGG, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gemlik’teki fabrikasında banttan inecek. Teknolojik özellikleriyle dünyanın sayılı otomobil markaları arasına girmeye hazırlanan TOGG, küresel otomotiv pazarında Türkiye’ye sınıf atlatacak. ‘Bir otomobilden daha fazlası’ sloganıyla üretime başlanılan TOGG, yalnızca tasarım ve elektrikli oluşu değil; yapay zekâ teknolojisiyle de kullanıcılarını şaşırtmaya hazırlanıyor. Smart İX ve ETİYA gibi alanında uzman şirketlerin bilişim ortaklığıyla geliştirilen otomobil adeta kullanıcısının arkadaşı olacak. İşte TOGG’un devrim niteliğindeki özellikleri: 

DOĞUM GÜNÜNÜZDE HEDİYE 

TOGG’lar birbiriyle bağlantılı çalışacak. Herhangi bir TOGG kullanıcısı ile iletişim kurup arkadaş olabileceksiniz. İhtiyaçlarınızı ya da deneyimlerinizi paylaşabileceksiniz. Doğum gününüzde TOGG size ücretsiz bazı hizmetler sunacak. Bunu örneklemek gerekirse, doğum gününüzde bir tam dolum şarj ücretsiz verilecek. Mesele yoğun bir günde ve trafikte sıkıldığınızı hisseden TOGG size en sevdiğiniz şarkıyı açabilecek. Akşam yemeğini evde yemek istemeyeceğinizi düşünerek, size en yakın restoranları ekranınıza getirecek. Yorgunsunuz ve yoldaki yavru kediyi görmediniz mi, o sizin yerinize görüp anında frene basacak. TOGG’un anahtarı ile yurt dışında bir metroya binip bisiklet bile kiralayabileceksiniz.

Devrin otomobili! TOGG, teknolojide dünyanın en iyisi oldu

BİRBİRLERİNİ ŞARJ EDEBİLİYOR

TOGG’lar arasında şarj edebilme özelliği bulunacak. Bir TOGG yolda kaldığında başka bir TOGG, kablo bağlantısı ile bunu şarj edebilecek. Ayrıca bataryanızın bitmesi durumudan TOGG şarj kamyonlarını çağırarak kısa süre içinde aracınızın pilini doldurabileceksiniz. Ya da yolda kalan bir TOGG kullanıcısı size sinyal göndererek yardım talebinde bulunabilecek. Şayet uygun bulursanız kendi TOGG’unuzu ona kiralayabileceksiniz. 

Devrin otomobili! TOGG, teknolojide dünyanın en iyisi oldu

TRAFİKTE MAÇ KEYFİ 

Futbol maçlarını trafikte TOGG sahipleriyle birlikte aynı anda izleyebileceksiniz. Karşılıklı yorum yapabileceksiniz. Mesajlaşmayı sesli komut ile gerçekleştirebileceksiniz. Sigorta poliçenizi yaptırmayı unuttunuz mu, sizin yerinize bunu TOGG düşünecek. Anında poliçe yenileme veya düzenleme işlemi gerçekleştirebilecek. TOGG gidilen her yeri kaydediyor ve böylece adres hatırlama sorunu ortadan kalkıyor. Belki de keyifli bir tatil adresiydi bu, TOGG size bu adrese gitmek için alternatif güzergâhlar sunarak yeni yerler keşfetmenizi de sağlayacak.

Devrin otomobili! TOGG, teknolojide dünyanın en iyisi oldu 

APPLE GİBİ SHOWROOM'DA SATILACAK

TOGG’un satışı online veya bayi üzerinden değil de deneyim merkezleri aracılığıyla yapılacak. Apple showroom’ları gibi. Her ile TOGG deneyim merkezleri kurulacak. İlk olarak Bursa’ya, ardından İstanbul, Ankara ve İzmir olarak devam edecek. 2023 yılı sonuna kadar en az 70 ile bu showroom’lar kurulacak.

İLK İHRACAT ALMANYA VE FRANSA'YA

İlk TOGG 5 aylık testlerin sonrasında mart 2023’te ilk satışa çıkacak. Bir buçuk yıl boyunca sadece iç pazara satışı yapılacak. İhracat bir buçuk yılın sonunda ilk olarak Almanya ve Fransa ile başlayacak. 2030 yılına kadar C-sedan ve Hatchback, B-SUV ve C-MPV segmentleri piyasaya sürülecek. Yıllık üretim hedefi 175 bin, yedi yıl sonunda üretim bir milyona çıkacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...