Togg satıcılar duvara tosladı! Cezayı gördüler, satıştan çektiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Togg satıcılar duvara tosladı! Cezayı gördüler, satıştan çektiler

Ekonomi Haberleri

İkinci el Togg araçlarını sıfırından çok daha yükseğe ilana koyan satıcılar bakanlığa takıldı. Bu kapsamda fahiş fiyat tespit edilen araç sahiplerine ceza kesilecek. Bakanlık “Otomotiv piyasasına yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek” açıklaması yaptı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Otomotiv sektöründeki fırsatçılık, Ticaret Bakanlığının sıkı denetimleri sayesinde bertaraf oluyor. Bayilerin stok yapma, yüksek fiyattan araç satma ve açıktan para almak gibi uygulamaları bir bir son buluyor. Özellikle yerli ve millî otomobilimiz Togg üzerinden yapılan fırsatçılık büyük tepki topluyor. 14 Temmuz 2023 tarihinde “TOGG SATICILAR” başlığıyla verdiğimiz haberimizde tam da bu konuya dikkat çekmiştik. Bakanlığın “İlan sitelerinde bir otomobilin ikinci el fiyatı, sıfırı fiyatını geçemez” kararı sonrası başta Togg satıcıları olmak üzere ikinci el araç satıcıları fiyatları bir anda aşağı çekmişti.

“ARAYIN GÖRÜŞELİM”

Ancak ilan açıklamalarında “Arayın görüşelim” ibareleri yer alıyordu. Arayıp görüştüğümüz satıcılar ise “Ceza almamak için fiyatları düşük tuttuk, gerçek fiyatımız başka” cevabını almıştık.

14 Temmuz’da en düşük Togg fiyatı 2 milyon TL’den başlayıp 4 milyon TL’ye kadar çıkıyordu. Gündeme gelen konu bakanlığın dikkatini çekti ve Togg satıcıları tek tek tespit edildi. O dönem 31 Togg ilanı varken bugün ilan sayısı 2’ye düştü. Fırsatçılık yapan Togg satıcılarına da ceza kesildi.

“İZİN VERMEYECEĞİZ”

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada “Küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır. Üretim bandından inip tüketicisiyle buluşan millî teknolojimizin eseri Togg, otomotiv piyasasında fiyatların dengeye oturması için çok önemli yerli bir araç olmasının yanında, fırsatçıların basit oyunlarına alet edilemeyecek önemde stratejik bir değerimizdir. Otomobil sektörünün lokomotifi olma yolunda büyük yol kat eden Togg ile ilgili manipülatif ve aldatıcı girişimler hakkında Ticaret Bakanlığımız tarafından gerekli hukuki müeyyideler kararlılıkla uygulanacak, caydırıcı tedbirler süratle alınacaktır” denildi.

PİYASA DENETİMLERLEDENGEYE OTURUYOR

İkinci el araçlarla ilgili fahiş fiyat talep etme, ikinci el araç için sıfır fiyatının üstünde fiyat talebi, sıfır araçta stokçuluk yapma, sıfır araç için elden ekstra para talep etme ya da aksesuar bahanesiyle fiyat artırma oyunlarına karşı, Bakanlığın sıkı denetimler gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, çalışmalar neticesinde yasa dışı araç ilanlarında yüzde 95 azalma kaydedildiği bildirildi.

Açıklamada “Stoklanmış yeni araçların birden ortaya çıktığı görülmüş ve yeni araçlar ile ikinci el araçların fiyatlarında ciddi düşüşler başladığı kaydedilmiştir. Ticaret ortamı ve şartları tam normale dönünceye kadar Ticaret Bakanlığı olarak piyasada denetimlerimiz ve sıkı takipler devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Togg satıcılar duvara tosladı! Cezayı gördüler, satıştan çektiler

14 Temmuz tarihli haberimizde konuyu gündeme taşıdık.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...