TOGG için geri sayım

TOGG için geri sayım

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin otomobili TOGG'un deneme üretimi için geri sayım başlıyor.

Gemlik Tesisi'nde inşaatın başlamasının ardından geçen 2 yılda plan doğrultusunda TOGG deneme üretimi için hazırlık son aşamaya geldi. Tesiste gövde, boya ve montaj istasyonlarındaki parçalı provalar başarılı şekilde gerçekleştirildi, deneme için sayılı günler kaldı. Yılın son çeyreğinde seri üretime hazır olacak tesiste üretilecek TOGG, Avrupa normlarında teknik yeterlilik testlerinin tamamlanmasından sonra 2023'ün ilk çeyreğinde C segmentinde 'doğuştan elektrikli' olarak pazara çıkacak. Ardından yine C segmentinde Sedan ve Hatchback modelleri devreye alınacak. 2 model daha üretilerek 5 araçlık ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG tesisinin temeli 18 Temmuz 2020'de atılmıştı. Üst yapı çalışmaları Ocak 2021'de başlayan tesiste 250 robot devreye alındı, ekipman ve montajlar tamamlandı. 1,2 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatında 9 bin 700 kişinin görev aldığı tesiste 3 milyon saat çalışma yapıldı. Tesis, üretim kapasitesi 175 bini bulduğunda istihdam 4 bin 300 kişi olacak. 2030'a kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretimi planlanıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...