TOBB’un arsasına mavi-yeşil proje

Düzenleyen:
TOBB’un arsasına mavi-yeşil proje

Ekonomi Haberleri

Zeytinburnu’ndaki TOBB arazisinde hayata geçirilen ‘Yedi Mavi’ satışa çıktı. Yüzde 80’i yeşil alan olan deniz manzaralı projede metrekare fiyatı 13 bin TL’den başlıyor...

Önder ÇELİK

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı tarafından İstanbul Zeytinburnu’nda TOBB’un arazisi üzerinde hayata geçirilen Yedi Mavi Projesi’nde satışlar başladı. Konut, ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı proje, toplamda 1047 adet bağımsız bölümden oluşurken, ilk etapta 848 daire satışa çıktı. 17 katlı 6 blokta 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1’lerin yer aldığı projede, daire büyüklükleri 75 ila 400 m² arasına değişiyor. Yedi Mavi’de metrekare fiyatı ise 13 bin liradan başlıyor. Projede en ucuz dairenin fiyatı 1,2 milyon TL, en pahalı dairenin fiyatı ise 7,5 milyon TL olarak açıklandı. 
2 MİLYAR TL CİRO BEKLENİYOR
Düzenlenen toplantıda konuşan Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, TOBB ile yüzde 50-50 hasılat paylaşımı şeklinde anlaştıklarını belirterek, projenin yüzde 80’inin yeşil alan olduğunu ve dairelerin de yüzde 80’inin denizi gördüğünü kaydetti. Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül de, 2 milyar TL ciro bekledikleri projenin ilk olarak konut kısmını satışa çıkardıklarını vurguladı. Gül, projenin ofis, mağaza ve otel bölümünü kiralayacaklarını ifade etti.
3 AYDA YÜZDE 18’İ SATILDI
Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever ise, haziran ayında ön satışa başladıklarını belirterek, “O zamandan bu yana geçen üç aylık süreçte projenin yaklaşık yüzde 18’ini sattık” dedi. Sever, ön satıştan bu yana geçen 3 aylık sürede yatırımcıya yaklaşık yüzde 10 kazandırdıklarını dile getirdi. 1 ay sürecek lansman döneminde yüzde 10 indirim uygulayacaklarını belirten Sever, Şubat 2019’da teslim edilecek projenin bittiğinde yatırımcıya yüzde 60-70 kazandıracağını ifade etti. Bankaların faizleri yüzde 1’in altına çekmesi, 150 metrekare ve üzerindeki dairelerde KDV oranın düşürülmesi ve gayrimenkul sertifikasının yasalaşmasının sektörün canlanmasına büyük katkı sağladığına dikkat çeken Sever, şöyle devam etti: “Bu kampanyamız kapsamında yüzde 5 peşin vererek ister 120 ay yüzde 0,70 faiz oranıyla, ister 60 ay yüzde 0,42 faiz oranıyla Yedi Mavi’den lansman süresince daire sahibi olunabilecek ayrıca kendi bünyemizde çeşitli ödeme planları da sunuyoruz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...