TMSF bünyesinde yer alan Telsim'den 'zaman aşımı' açıklaması

Düzenleyen:
TMSF bünyesinde yer alan Telsim'den 'zaman aşımı' açıklaması

Ekonomi Haberleri

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde yer alan Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ, "Telsim'in abone alacaklarına ilişkin dosyaları sözleşmeli hukuk büroları tarafından takip edilmiş ve halen takip edilmektedir. Avukatlar tarafından işlem yapılan dosyaların zaman aşımına uğraması söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde '10 yıl  önce TMSF’ye devredilen Telsim tarafından borçlulara icra takibi mektupları  gönderilmeye başlandığı belirtilerek, bu bildirimlere itibar edilmemesi zira bu  borçların zaman aşımına uğradığı' şeklinde bir tüketici derneği başkanının  beyanlarına yer verildiği hatırlatıldı.

Telsim'in, operatörlük lisansının Vodafone'a devredildiği 24 Mayıs  2006 tarihinden itibaren geçmiş dönem GSM fatura alacaklarının tahsilatı  amacıyla, sözleşmeli vekiller eliyle borçlulara ulaşarak gerek idari gerek icra  takibi yoluyla fatura borçlarını tahsil ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, borçlular borçları ile ilgili itirazlarını icra  dairelerine, ikamet ettikleri bölgenin tüketici hakem heyetlerine ve diğer yasal  yollara müracaat edebilmektedir. Adli mercilerce verilen kararlar borçlunun  lehine olduğunda dosya kapatılmaktadır. Telsim, devir tarihinden itibaren bu yana  kamu borcuna mahsup etmek üzere çalışmalarını sürdürmekte olup bundan sonra da bu  çalışmalar aynı şekilde devam edecektir. Telsim'in faaliyetleri daha evvel de  basın yayın organlarında yer almış, bu faaliyetlerin bugün itibariyle yeniden  gündeme getirilmesi ve işlemlerin 'hukuksuzmuş' gibi değerlendirilmesinin nedeni  anlaşılamamıştır.

Her ne kadar söz konusu haberlerde zaman aşımı hususundan  bahsedilmekteyse de Telsim'in abone alacaklarına ilişkin dosyaları bu süreçte  sözleşmeli hukuk büroları tarafından takip edilmiş ve halen takip edilmektedir.  Avukatlar tarafından işlem yapılan dosyaların zaman aşımına uğraması söz konusu  değildir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...