TL'ye dönüş meyvelerini veriyor

Düzenleyen:
TL'ye dönüş meyvelerini veriyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de yerleşik kişilerin dövize endeksli gayrimenkul kira sözleşmeleri yapmasının önüne geçen ve mevcut sözleşmelerin TL’ye çevrilmesine ilişkin esasları belirleyen tebliğin ardından, uygulama örnekleri de geliyor.

Antalya’da ara buluculuk yöntemiyle bu konudaki bir anlaşmazlık 4 günde çözüldü. Bin 250 avro olan iş yeri kirası, 6 bin 769 Türk lirasına sabitlendi. Böylece mülk sahibi güncel kura göre hesaplandığında, yaklaşık 1.600 TL indirim yaptı. Restoran işletmecisi de işlerini sürdürme kararı aldı. Kiracı Avukat Şerife Sultan Alp; müvekkilinin sözleşmeyi imzaladığı tarihte avronun 5 lira olduğunu, ekim ayında 7 liranın üzerine çıkması nedeniyle sıkıntı yaşadığını, yeni tebliğ sayesinde problemi çözdüklerini dile getirdi. Mülk sahibinin avukatı Alper Evren de, ara buluculuk davetini ve karşı tarafın talebini makul karşıladıklarını söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...