Tivibu şampiyonları 20 milyon eve getirecek

Tivibu şampiyonları 20 milyon eve getirecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin ilk IPTV platformu olarak internetteki dönüşümün Türkiye'deki öncülüğünü yapan Tivibu, uydu platformu alanında da rekabete giriyor.

Ekonomi Servisi
Bu alanda yatırımlarını artırmayı planlayan grup 20 milyon aileye ulaşmayı hedefliyor. Yeni çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Türk Telekom Grubu TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını üç yıl boyunca yayınlayacaklarını söyledi. Her hafta 32 maç oynandığını belirten Çağrı Dönmez, "Tüm maçları yayınlayacağız. UEFA kuralları gereğince açık yayın yapan bir kanalın da olması gerekiyor. Biz bu noktada TRT ile iş birliği yaptık. Her hafta iki maçı da TRT yayınlayacak. Biz TRT'nin yayınladığı maçları da yayınlayacağız" dedi.
Dönmez'in verdiği bilgiye göre, 11 Ağustos 2015 tarihinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'tekiBoris Paiçadze Dinamo Arena" stadyumunda iki şampiyon "Barcelona FC-Sevilla FC" arasında oynanacak UEFA Süper Kupa finali, Tivibu ekranlarından yayınlanacak ilk UEFA karşılaşması olacak.
UEFA'dan alınan yayın hakları doğrultusunda; Tivibu'da her sezon 119 Şampiyonlar Ligi, 109 Avrupa Ligi maçının yanı sıra UEFA Süper Kupası maçı da futbolseverlerle buluşacak. 2017-2018 sezon sonuna kadar, üç yıl süreyle Tivibu'da toplam 687 adet maç yayınlanacak.
Türk Telekom'un 2.3 milyar dolarlık bir yatırım bütçesi olduğunu belirten Dönmez bunun önemli bir kısmını TV platformunun kullanılacağını belirtti. nbsp;
1 EKRAN 6 MAÇ
Sporseverler, 4K çözünürlüğe kadar çıkabilecek yayınlarda futbol keyfini Tivibu'nun dört ekran ve "Durdur İzle, Geri Al İzle, Tekrar İzle" gibi yayın özellikleriyle yaşama imkânına sahip olacak. Tivibu Mozaik Kanal uygulamasıyla, aynı anda 6 ayrı spor kanalı aynı anda izlenebilecek. Tivibu'da belgesel kanalları, film kanalları da olacak.
Fatura sürprizi yok spiker nbsp;seçmek var
Çağrı Dönmez, sunacakları hizmet karşılığında sabit ücret belirleyeceklerini ve fatura sürprizi yaşanmayacağını belirterek, "Biz iki paket sunuyoruz. Bunlardan ilki aylık 19 lira olacak. Eğer maçları da izlemek istenirse bu kez fiyat 39 lira olacak" diye konuştu. Maç yayınları dolayısıyla bir kadro da kurduklarını anlatan dönmez, "Abonelerimiz maçı izlerken spikeri ve yorumcuyu seçebilecek. Ekran yüzleri konusunda da yeni mezunlara imkan vermek istiyoruz. Genç bir ekip olacak" dedi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...