Tırdan inmeyen transit şoförlere karantina yok

Düzenleyen:
Tırdan inmeyen transit şoförlere karantina yok

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Orta Asya'dan Türkiye'ye yük getiren şoförlerin araçtan inmemeleri hâlinde karantinaya girmeyeceğini belirterek "Ülkeye girdikten sonra Araç Takip Sistemi ile takip edilecekler" dedi.

Koronavirüs tedbirlerine ilişkin düzenlemeler hakkında bilgi veren Karaismailoğlu "14 günlük karantina süresi, şoförlerin belirlenen kurallara uyarak 72 saat içinde ülkeyi terk etmeleri hâlinde uygulanmayacak. Türk şoförlerimiz ise çıkış yapmayacaklar ise, 14 günlük ev karantinasında kalacak. Covid-19 semptomları görülen kişilere geçiş izni verilmeyecek. Araçların ve kişilerin dezenfeksiyon işlemine devam edilecek. Şoförler, devlet tarafından belirlenen mola yerlerine uğrayabilecek. Zaruri hâller dışında duraklamayacak ve beklemeyecekler" dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...