Ticaret Bakanlığı'ndan dijital platformlara 166 milyon TL para cezası

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Ticaret Bakanlığı'ndan dijital platformlara 166 milyon TL para cezası

Ekonomi Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Ticaret Bakanlığı 2023 yılı içerisinde bakanlığa ulaşan tüketicilerin TV yayını, kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor vb. yayın ve içerik hizmeti sunan dijital abonelik platformları hakkındaki şikayetler ile ilgili olarak incelemeler başlatıldığını duyurarak "Bu kapsamda; ilgili kuruluşlara Bakanlığımızca 166 milyon TL tutarında idari para cezası düzenlenmiştir.” açıklamasını yaptı.

Ticaret Bakanlığı, dijital paltformlara için vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine düğmeye bastı. Yıl içerisinde Bakanlığa tüketiciler üzerinden ulaşan televizyon yayını, kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor gibi yayın ve içerik hizmeti sunan dijital abonelik platformları hakkındaki şikayetlerle ilgili incelemeler başlatıldı.

TÜKETİCİNİN MAĞDUR EDİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Müfettişlerce yapılan denetimlerde, "dijital platformlara abone olan tüketicilerin talep ve onayları alınmaksızın sözleşmelerinin yenilendiği, tüketicilerin rızası dışında kredi kartlarından para tahsil edildiği, abonelikten çıkmak isteyen tüketicilerin isteklerinin süresi içerisinde yerine getirilmediği, haksız bir şekilde ücret alınmaya devam edildiği, eksik iade ücreti ödenerek tüketicilerin mağdur edildiği" tespitlerine yer verildi.

166 MİLYON TL PARA CEZASI KESİLDİ

Söz konusu haksız tahsilat ve iade süreçlerinde tüketicilere yaşatılan bu ve benzeri ihlaller dolayısıyla dijital abonelik platformlarına Ticaret Bakanlığı tarafından 166 milyon lira idari para cezası uygulandı. Açıklamada, "Bakanlık olarak tüketici haklarının korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadesi kullanıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...