Ticaret Bakanı Bolat 2053 hedefini açıkladı: Türkiye ilk 10 ekonomi arasında yer alacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ticaret Bakanı Bolat 2053 hedefini açıkladı: Türkiye ilk 10 ekonomi arasında yer alacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin 2053 hedefini açıkladı. 12. Kalkınma Planıyla yapısal dönüşüm gerçekleştirileceklerini belirten Bakan Bolat, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomi arasında yer alacağını söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2053 vizyonuna ilişkin hedefi açıkladı. Türkiye ekonomisinin üst gelir grubunda bir ülke olacağını söyleyen Bakan Bolat, 2053'te dünyanın ilk 10 ekonomi arasında yer alacağımızı belirtti.

İSTİKRARLI VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Uluslararası yatırımcı ve üst yöneticilerin (CEO) katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirilen HORASIS Global Toplantısı açılışında, konuşan Bakan Bolat, yeni hükümet programına da değindi. Yüksek katma değer üreten, geliri adil paylaşan, istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye'yi hedeflediklerini söyleyen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"12. Kalkınma Planımız 5 ana eksenden oluşmaktadır. Ülkemizin 2053 vizyonu çerçevesinde Türkiye ekonomisinin üst gelir grubunda bir ülke olarak küresel ölçekte rekabetçiliği, yenilikçiliği teşvik eden yapısal dönüşümleri gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin 2053'te dünyada ilk 10 ekonomi, satın alma gücü paritesine göre ise dünyada ilk 5 ekonomi arasında yer almasını hedefliyoruz.

Ayrıca markalaşmanın da desteklenerek dünyanın en değerli 100 markası arasında en az 5 markaya sahip olmayı da hedefliyoruz. Diğer taraftan 2053 yılında küresel ekonomiden aldığınız payın da yüzde 2'nin üzerine çıkması ve hizmet ticaretini de dahil ettiğimizde bu oranın daha da yükselmesi hedeflerimiz arasındadır."

DEPREMİN YARALARI HIZLA SARILIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinen Bolat, "Çok büyük bir yıkım oldu. 104 milyar dolar civarında bir ekonomik kayıp yaşadık. Bu şehirlerimizi yeniden inşa etmek ve eskisinden daha güzel, daha kaliteli, daha yaşanabilir, daha müreffeh hale getirmek boynumuzun borcudur. Hükümetimiz, tüm kurumlarıyla ve milletimizle birlik ve beraberlik içinde deprem felaketinin yaralarını hızla sarıyor." diye konuştu.

Bolat, aynı zamanda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da tepki göstererek, vicdan sahibi olan tüm insanların ve ülkelerin saldırılara karşı harekete geçmeye davet etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...