THY, kum kalesi ile Guinness'e girecek

THY, kum kalesi ile Guinness'e girecek

Ekonomi Haberleri

THY, dünyanın en uzun kumdan kalesini Miami sahillerine inşa etti. ABD'nin ünlü kentine uçuş başlatan THY, kumdan kale ile Guinness'e aday oldu...

ABD'nin Miami kentine uçuş başlatan Türk Hava Yolları (THY), kentin ünlü sahiline dünyanın en uzun kumdan kalesini inşa etti. Florida'daki ilk destinasyonuna uçmakla birlikte, ABD'deki 8. destinasyonu da uçuş ağına katan THY, yolcular nezdindeki heyecanı artırmak için, 7 defa Guinness Rekorlar Kitabı'na ismini yazdıran, kumdan heykeltıraşlık şirketi "The Sand Sculpture Company'nin sahibi Ted Siebert ile dünyanın en uzun kumdan kalesinin inşasına yönelik ortak bir girişimde bulundu. Miami'de yapılan basın toplantısıyla, halihazırda var olan rekorun Virginia Key Beach Park'ta inşa ettirilen "Kumdan Kale" ile egale edildiği kamuoyuna duyuruldu. THY'nin benzersiz küresel ağını görsel anlamda tanıtan kale, 19 heykeltıraşın emeğiyle, bin 800 tonun üzerinde kum kullanılarak, yaklaşık 2 haftada tamamlandı. Kalenin toplam 418 metrekarelik alanda 13.9 metreyi bulan yüksekliği doğrulanarak, kayıt altına alındı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, bu girişimle oldukça büyük bir farklılığı hayata geçirdiklerini ifade ederek, kapsamlı uçuş ağlarını resmeden kalenin buradaki yolculara yaşadıkları yer üzerinden dünyanın 109 ülkesindeki 277 destinasyona, sadece bir aktarmayla nasıl bağlanacaklarına dair bir nevi rehber işlevi de gördüğünü belirtti. THY, Atatürk Havalimanı ile Miami arasında her gün direkt uçuş düzenleyecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...