TESK: Esnaf sınırda iş yapamıyor

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
TESK: Esnaf sınırda iş yapamıyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, terör yüzünden sınırdaki esnafın iş yapamadığını, bazı esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

nbsp;Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, terör yüzünden sınırdaki esnafın iş yapamadığını, bazı esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

##tgvideo##

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle esnaf ve sanatkarlara yönelik hijyen ve meslek toplantısı düzenlendi. Toplantıda Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Serkan Çolak, 5996 sayılı kanun ve yeni düzenlemeler hakkında bilgi verirken, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Prof.Dr. Nevzat Artık ile Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Prof. Dr. Tansel Şireli esnaf ve sanatkara İSI 22 bin, HCCP, el hijyeni ve yeni gıda mevzuatı hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Gaziantep'te istenmeyen olaylar oldu. 16 sivil toplum kuruluşunun başkanıyla oraya gittik. Oradaki olayları gördük. İnşallah böyle üzücü hadiseler bir daha yaşanmaz. Terör örgütü artık insanlara yaptığı zulmün farkına varmalıdır. Analara, eşlere, nişanlılara, babalara başın sağ olsun diyemiyoruz. Bu olaylardan çok etkileniyoruz" dedi.

"TÜRKİYE EKONOMİK AÇIDAN İYİ, AMA ESNAF VE SANATKAR ZOR DURUMDA"
Her bölgede ticaret yaptıklarını söyleyen Palandöken, "O bölgede de ticaret yapıyoruz. Türkiye'nin etrafındaki ülkeleri görüyoruz. Türkiye dimdik ayakta. Ekonomik açıdan oldukça iyi. Ama esnaf ve sanatkar zor durumda. Teknoloji ve sanayi gelişiyor. Bu yüzden teknik anlamda daha az işçi çalışıyor. Sizlerin bildirdi meseleleri çözmeye çalışıyoruz. Kanunları değiştirmeye hakkımız yok" ifadelerini kullandı.
Sınırdaki terör olaylarına da işaret eden Palandöken, "Sınırdaki esnaf zor durumda çalışıyor. Terör yüzünden kepenk kapatmak zorunda kalanlar var. İş yapamaz hale geldiler. Esnaf ve sanatkarın ne durumda olduğunu görmek için buradaki programdan sonra bölgeye gideceğim. Onlara moral vermek istiyorum" diye konuştu.
Teşkilatın büyümesi için herkesin üzerine düşen görevleri olduğunu söyleyen Palandöken, "Teşkilatın düzelmesi, ülkenin dirliğinin ve birliğinin anahtarı sizlerin elindedir. Teşkilatı hak ettiği noktaya taşımaya çalışıyoruz. Büyütmemiz için herkese görevler düşüyor. Teşkilatı küçültmeye kimsenin gücü yetmez. Teşkilat birlik ve beraberlikle ayakta durur. Meslek lisesi mezunları ustalık statüsüne alınıp devam ettirilmesi gerekiyor. Küçük hesaplar teşkilatlara yakışmıyor" şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...