'Terörle mücadeleye giden 350 milyar $ yatırım olacak'

'Terörle mücadeleye giden 350 milyar $ yatırım olacak'

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm süreciyle terörün bitirileceğini, buraya harcanan kaynakların yatırıma aktarılacağını söyledi.

Osmaniye'de partisinin 5. olağan kongresinde konuşan Şimşek, "Muhalefet çözüm sürecini 'terörle ittifak' gibi sunmaya çalışıyor. Çözüm sürecinin hedefi, terörü bitirmektir. Terör için harcanan kaynakları kalkınmaya harcarsak önemli bir güç haline geleceğiz. Türkiye şimdiye kadar terörle mücadeleye 350 milyar dolar harcadı. Çözüm süreci başarıya ulaşırsa bu kaynaklar eğitime, sağlığa, kalkınmaya harcanacak ve Türkiye önemli bir güç haline gelecek" dedi. 2002 yılında vatandaştan toplanan vergilerin yüzde 86'sının faize gittiğini, bugün bu oranın yüzde 14'e düştüğünü anlatan Şimşek, "2002 yılından önce eğitime harcanan para 11 milyar liraydı. Bugün 87.5 milyar liraya çıkardık. Sağlık için bütçeden harcanan tutarı 6 milyar liradan 81 milyar liraya yükselttik. Vatandaşın refahı için yatırımlarımızı devam ettiriyoruz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...