Teröre inat Türkiye’ye geliyorlar

Düzenleyen:
Teröre inat  Türkiye’ye  geliyorlar

Ekonomi Haberleri

Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, dünyada terör sebebi ile kongreler iptal edilirken Avrasya Zirvesi’ne 40 ülkeden katılım olduğunu belirterek, “Bu itibar Marmara Grubu Vakfı’nın değil dünya nezdinde Türkiye’nin itibarıdır” dedi

Ahmet Münir Eren İSTANBUL
İstanbul’da 19 yıldır aralıksız düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde bu yıl 40 ülke bir araya geliyor. 5-7 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak zirveye, Karadağ ve Bosna-Hersek Cumhurbaşkanları, Bosna-Hersek Başbakanı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı Volkan Bozkır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda önemli davetli katılacak. Zirvede enerjiden çevreye, mülteci meselesinden terörizme kadar birçok konunun ele alınacağını belirten ev sahibi Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, “Sivil bir kuruluş için 19 yıldır uluslararası bir etkinliği sürdürebilmek büyük bir başarıdır. Bu muvaffakiyetin temelinde Türkiye’ye olan güven duygusu yatmaktadır. Dünyada terör sebebi ile kongreler iptal edilirken Avrasya zirvesine 40 devlet yetkilisi katılıyorsa bu itibar Marmara Grubu Vakfı’nın değil dünya nezdinde Türkiye’nin itibarıdır. Etkinliğe Bosna-Hersek’in, Makedonya’nın ve KKTC’nin cumhurbaşkanları geleceklerini teyit ettiler. Bu sene Azerbaycan ve Bosna Hersek büyük bir çıkarma yapıyor. İsrail’in eski meclis Başkanı Dalia ltzik’in katılımı Türkiye İsrail münasebetlerinde yeni bir kapının yahut yeni bir ufkun açılmasına imkan sağlayacaktır. Başbakan yardımcımız sayın Tuğrul Türkeş, AB Bakanımız Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis Başkanımız İsmail Kahraman ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in bu zirvede bizimle beraber olacak. Bu zirveler tamamıyla Türk özel sektörünün desteğiyle gerçekleşti. Bugün de öyle gerçekleşiyor” dedi. 
“Türkiye’nin istikrar ülkesi olduğunu göstereceğiz”
 Türkiye’de son 5 ayda yaşanan terör olaylarına rağmen zirveye her ülkeden katılım olduğuna dikkat çeken Suver sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetin sırf memleketimizin huzurlu ve sakin bir ülke olduğunu kanıtlamak adına ortaya koyduğu etkinliklere ek olarak Avrasya zirvelerinin de bu alanda ses getireceğini ve faydalı olacağını ümit ediyorum. Zira bugün itibarıyla Avrasya ekonomi zirvesine 40’a yakın ülke geleceğini teyit etti. Bu etkinliği barışın istikrarı açısından önemli bir adım. Terör bu son savaşla beraber daha da değişik bir boyut aldı. Ferdi hareketleri hiçbir devlet, hiçbir gizli servis birden bire durduramıyor. Ama bu demek değildir ki; o ülke güvensiz bir ülkedir. Bütün mesele bunu en asgariye indirebilmek ve yapılamaz kılmak. Bunun için de zamanında cumhurbaşkanlığı yapmış ve halen Cumhurbaşkanlığı yapan şahsiyetleri dinleyeceğiz. Onların fikirlerine müracaat edeceğiz. Ülkemizin bir istikrar ülkesi olduğunu göstereceğiz.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...