'Terörden korkan turist yeniden Türkiye’ye dönüyor'

Düzenleyen:
'Terörden korkan turist yeniden Türkiye’ye dönüyor'

Ekonomi Haberleri

Dünya Turizm Forumu Akdeniz Zirvesi (World Tourism Forum-WTF) Antalya Belek’te gerçekleştirildi.

Aylin Eldeniz ANTALYA

Zirvede gazetemizin sorularını cevaplandıran Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış “Rusya’yla ilişkilerimizin çok aydınlık bir gelecek olacağına inanıyorum. Özellikle bu Türk akım projesinin yürürlüğe girmesiyle Rusya Türkiye’ye adeta kendi enerji kaynaklarını, dünyaya açılan limanı hâline getirmiş olacak. Bu da Türkiye’nin stratejik değerini arttıracak. Türkiye’ye ikili davranan Avrupa Birliği çevrelerine de bir mesaj olacak” dedi. Türkiye’nin önünde şu an için iki önemli mesele bulunduğunu dile getiren Bağış “Birincisi Trump, diğeri anayasa. Ocak ayında belirsizliklerin gitmesiyle Türkiye’nin önünün açılacağını düşünüyorum. 2017 bence Türkiye’nin önünün açılma yılı olacaktır” diye konuştu. 

16-18 Şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılacak turizmin Davos’u WTF kapsamında bu yıl ikinci defa düzenlenen Mediterranean Summit’te 15 ülkeden 30 konuşmacı ve 750 katılımcı bir araya geldi. Zirvenin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl yurt dışıyla Türkiye arasındaki iş birliği ve dayanışmanın daha güçlendiğini söyledi. Türel, “Öldürmeyen yara nasıl insanı güçlendirirse biz de Antalya, Türkiye olarak geçmiş senelerin rehavetinden kurtulduk, daha fazla gayretle çalışmaya başladık ve inanın her zamankinden çok daha güçlüyüz. 2017 yılında çok daha hızlı olacağız. Dünyanın bu yıl bizi konuşacağına inanıyoruz” diye konuştu. Belek bölgesinde yaklaşık 50 otele hizmet verdiklerini belirten Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Fikret Öztürk de konuşmasında turizmde yaşanan kayıplara dikkat çekti. Yabancı turist sayısındaki düşüşün yaklaşık yüzde 38 civarında olduğunu ifade eden Öztürk “Golf turizminde ise yüzde 35 azalma oldu. İki ay öncesine kadar rezervasyonlar tamamen kesilmişken son bir aydır hareketlenme başladı diyebiliriz. Bize hiç gelmeyiz diyen Almanya ve Avusturya’dan rezervasyonlar başladı ve devam edeceğini de gösteriyor. Kaybımıza baktığımızda ise bir otelin en az 2-3 milyon dolardan 30 milyon dolara kadar kaybı var. Bu kaybı önleminin tek yolu Avrupa’da Antalya’yı, Türkiye’yi tanıtmak. Özellikle Antalya’da terör olayları olmadığını iyi anlatmaktır” diye konuştu. BBC spikeri Kasia Madera ise dünyada insanların artık yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak istediğini belirterek Antalya’nın doğru adres olduğunu söyledi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...