Tema’nın son halkası 18 ayda bitecek

Düzenleyen:
Tema’nın son halkası 18 ayda bitecek

EKONOMİ Haberleri

2350 konutluk Tema İstanbul 2’de metrekare fiyatları 29 bin ile 30 bin TL arasında değişirken, 923 kişi projeden ev satın almak için kapora bıraktı.

Önder Çelik İSTANBUL

Mesa, Artaş, Kantur&Akdaş ortaklığında hayata geçirilen ve hayatın 2015’te başladığı Tema İstanbul ve Tema İstanbul Bahçe projelerinin son etabı Tema İstanbul 2 satışa çıktı.

İlk iki etabın yanında hayata geçirilecek Tema İstanbul 2’de 80 ve 196 metrekare arasında değişen daire seçenekleri bulunuyor. 2.280 adet 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairenin yer aldığı projede 70 de villa bulunuyor. Konut teslimlerinin 2023’ün ikinci yarısında yapılması planlanan Küçükçekmece’deki projeye 5 gün içinde 923 kişinin alım için başvuru yaptığı açıklandı.

"ALIM YAPAN MÜŞTERİ SAYISI 923'E ÇIKTI"

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2015’te tamamlanan 3.900 konutluk ilk etabın yüzde 592 kazandırdığını belirterek “Projenin ikinci ve son etabında şu anda metrekare fiyatları 29-30 bin lira civarında. Yapacağımız bu yeni projemizde cuma gününden bu yana kapora yatıran, alım yapan müşteri sayısı 923’e çıktı. Bu, güvenin bir göstergesi” dedi.

Beş kat şeklinde planlanan projede kredili alımlarda yüzde 30 peşin, kalanı banka kredisiyle alma imkânı sağladıklarını anlatan Çetinsaya “Peşin alımlarda da yüzde 10 indirim yapıyoruz” diye konuştu. İnşaat maliyetlerinde korkunç artış yaşandığını anlatan Çetinsaya “Bugün parayla istediğin malzemeyi alamıyorsun. Birçok firma ihracata çalışıyor. 10 dolara aldığımız seramik 20 dolara ihracat gidiyor. O yüzden fiyatlarda anormallik yaşanıyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu “Döviz kurlarındaki hareketlilik ile emtia fiyatlarındaki artış proje maliyetlerimizi yükseltse de bizler ülkemiz potansiyeline güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise inşaat sektöründe son iki yılda yeni projeler hayata geçmese de inşası süren mevcut projelerde çarkların dönmeye devam ettiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...