Telefonlara, beyaz eşyalara ve elektronik ürünlere zam gelecek mi? Yüzde 20 zam iddiası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telefonlara, beyaz eşyalara ve elektronik ürünlere zam gelecek mi? Yüzde 20 zam iddiası

Ekonomi Haberleri

Son dönemde telefonlara, beyaz eşyalar ve elektronik ürünlere zam geleceği haberleri gündemde sıkça yer alıyor. Özellikle akıllı telefonlar, beyaz eşyalar, robot süpürge, fritöz ve bilgisayar parçalarına yüzde 20 zam yapılacağı iddiaları ortalığı karıştırdı. Bu gelişmelerin ardından vatandaşlar “Telefonlara, beyaz eşyalara ve elektronik ürünlere zam gelecek mi?” gibi sorulara yanıt arıyor. Öte yandan Ticaret Bakanlığı'nda akıllı telefonlar için yeni düzenlemelere gidildi. Peki, Telefonlara, beyaz eşyalara ve elektronik ürünlere zam gelecek mi? İşte detaylar…

Telefonlara, beyaz eşyalara ve elektronik ürünlere zam gelecek mi? Elektronik eşyalara yüzde 20 zam iddiası gündemdeki yerini aldı. Özellikle Ticaret Bakanlığı'nın aldığı yeni kararla birlikte telefonlarda adet başına alınan gümrük ücretleri 200 dolardan 350 dolara çıkarılması dikkat çekti. 28 Mart’ta uygulanmaya başlayacak yeni tarifeden sonra akıllı telefonlara zam bekleniyor. Peki, telefonlara, beyaz eşyalara ve elektronik ürünlere zam gelecek mi?

Telefonlara, beyaz eşyalara ve elektronik ürünlere zam gelecek mi? Yüzde 20 zam iddiası

TELEFONLARA ZAM GELECEK Mİ?

2020 yılından bu yana yürürlükte olan gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemenin ardından geçen ay Resmi Gazete’de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile akıllı telefonlarda adet başına birim gümrük kıymeti, 200 dolardan 350 dolara yükseltildi. Bu yükselişin ardından akıllı telefonlara zam yapılması bekleniyor. Bu karar 28 Mart’ta uygulanmaya başlayacak.

BEYAZ EŞYALARA VE ELEKTRONİK ÜRÜNLERE ZAM GELECEK Mİ?

Cep telefonlarına zam geleceği söylentilerinin ardından beyaz eşya fiyatları merak edildi. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmasa da piyasada mağa çalışanları başta airfryer olmak üzere, robot süpürge, çamaşır makinesi, buzdolabı, kurutma makinesi, ütü, fön makinesi, televizyon, oyun konsolu, bulaşık makinesi gibi çok sayıda ürüne Nisan ayında yüzde 6 zam beklendiğini ileri sürdü.

TV VE BULAŞIK MAKİNESİ EN ÇOK FİYAT ARTANLARDA

Elektronik ve beyaz eşyalarda en çok akıllı televizyonlara yapılmıştı. Televizyonun ardından fiyatı en çok artan ikinci ürün ise bulaşık makinesi oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...