Tekstil ve deride burs maya tuttu

Düzenleyen:
Tekstil ve deride burs maya tuttu

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin ihracat ve istihdamda lideri hazır giyim, tekstil ve deri sektörlerinin daha başarılı gençlerin tekstil ve deri mühendisliklerini tercih etmesi için yürüttükleri “Modanın Mühendisleri Projesi”nde burs maya tuttu.

Deri mühendisliğinde kontenjan ilk tercihlerde yüzde 100 doluluğa ulaşırken, tekstil mühendisliğinde de, doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümünü 430 puanı olan öğrenciler tercih ederken İzmir’de, hazır giyim ve tekstil sektörlerinin mühendis ihtiyacına büyük oranda cevap veren Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliklerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı ve taban puanlarında büyük artışlar göze çarptı. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, 12 üniversitedeki tekstil mühendisliklerinde doluluk oranı geçen yıllarda yüzde 40’lar seviyesinde iken bu yıl yüzde 92 doluluk oranına ulaştıklarını belirterek  “Ek yerleştirmelerle tüm tekstil mühendisliklerinde yüzde 100’lük doluluk oranına erişeceğimizi öngörüyoruz. Önümüzdeki yıllarda tekstil mühendisliklerinin daha çok tercih edilmesini ve eski parlak günlerine dönmesini bekliyoruz” dedi. 

ASGARİ ÜCRET KADAR BURS
Tekstil ve deri mühendisliğini tercih edecek ilk 20 binde yer alan gençler asgari ücret kadar bursa hak kazanacak. 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...