TeknoSA'nın Preo'su akıllı rekabete hazır!

TeknoSA'nın Preo'su akıllı rekabete hazır!

Ekonomi Haberleri

TeknoSA, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Preo markasıyla kendi akıllı telefon ve bilekliğini piyasaya çıkardı

Önder ÇELİK İSTANBUL

Türkiye genelinde 300'e yakın mağazası olan TeknoSA, Preo markasıyla kendi ürünlerini tüketicilerle buluşturacak. Çin'li ZTE tarafından üretilen Preo P1 akıllı telefon ve Pwatch akıllı saat modeli, bugün itibariyle Türkiye'nin 81 ilindeki TeknoSA mağazalarında ve online alışveriş sitesi teknosa.com'da satışa sunulacak. 5 inç ekran, 13 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamera çözünürlüğü ve standart 8 GB hafıza gibi özellikleri bulunan Preo P1, 749 TL'ye, dokuz renk seçeneği ve 1 metre su geçirmez özelliği olan Preo Pwatch ise, 99 TL fiyatla tüketiciyle buluşacak. Lansman dönemine özel olarak, Preo P1 telefon ve Pwatch akıllı saat birlikte 799 TL'den satışa sunulacak. Ayrıca, 24 ay taahhütlü TeknoSA Mobil hattını alan veya hattını TeknoSA Mobil'e taşıyanlar, Preo P1 telefona 350 TL'ye varan indirimle 399 TL'ye sahip olabilecek. Yine bu dönemde Preo P1 telefon alan müşterilere Preo markalı kılıf hediye edilecek.
PAZAR YÜZDE 14 BÜYÜDÜ
TeknoSA'nın yeni ürünlerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, sektörde kendi akıllı telefonunu üreten ilk perakendeci olduklarını belirterek, "Türkiye'de cep telefonu kullananlar içinde akıllı telefon penetrasyonu yüzde 50 seviyelerinde. Batı Avrupa'da bu oran yüzde 66'yı geçiyor. Bu da bize potansiyeli gösteriyor" dedi. Yılın ilk çeyreğinde tüketici teknolojisi pazarının yüzde 14 büyümeyle 9.4 milyar TL ciroya ulaştığını kaydeden Bülent Gürcan, şöyle devam etti: "Bu dönemdeki yüzde 23'lük büyüme hızıyla Telekom kategorisinin büyümenin lokomotifi olduğunu görüyoruz. Burada akıllı telefonlar ön planda. Önümüzdeki dönemde de yeni modeller, 4G ve 5G'nin etkisiyle de büyümenin yine akıllı telefonlar odağında gerçekleşmesini bekliyoruz. PREO P1 ile akıllı telefon pazarına girmemizin önemli nedenlerinden birisi de bu. Bununla birlikte özel markalı ürünleri sadece akıllı telefonla ve akıllı saat ile sınırlı değerlendirmiyoruz, farklı kategoriler de gündemimizde."
Preo P1'in özellikleri
Ekran: 5" HD (1280*720)
Kamera: 13 MP
Ön Kamera: 5 MP
İşlemci: 1.2 Ghz Dört Çekirdek nbsp;
(QUALCOMM)
Yazılım: Android 4.4
RAM: 1GB
Hafıza: 8 GB
Artırılabilir Hafıza: 32 GB
Pil: 2400 mAH
4G: Var
Vergi çözüm değil


TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, ithal cep telefonlara getirilmesi düşünülen ek vergiyle ilgili, "Biz böyle bir verginin konmasına taraftar değiliz. Bu ürünler lüks değil, nbsp;olmazsa olmaz ürünlerimiz. Bu ürünlere ulaşılmasının kolaylaştırılması taraftarıyız" dedi. Yerli üretimi desteklediklerini kaydeden Gürcan, şöyle devam etti: "Biz şu anda mağazalarımızda yerli ürünlere yer veriyoruz. Geçen yıla göre yerli cep telefonu üretimi yüzde 59 arttı. Talep de artıyor, ürünler raflarda yerini alıyor. Eylülde yeni modellerin geleceğini duyuyoruz. Yerli üretim tarafı hak ettiği yeri bulacaktır. Beyaz eşya ve televizyonda yerli üreticilerimiz pazarı domine ediyorlar. İş telefona takılıyor. Vergiler, yasaklar koyarak değil tam tersine bu ürünlerin kalitesini artırdıkça tüketiciler bu ürünleri tercih ediyor olacaklardır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...