Tedbirler sonuç veriyor: Otomobil yüzde 20 ucuzlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Tedbirler sonuç veriyor: Otomobil yüzde 20 ucuzlayacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bakan Bolat “Otomobil fiyatları yüzde 15 düştü. Bayiler kampanyaya başladı. Yıl sonuna kadar daha çok olacak. Fiyatlar yüzde 20’ye varan oranda düşecek” dedi...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el ve sıfır araç piyasasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmalarla ‘araç bulunurluk’ sıkıntısının ortadan kalktığını kaydeden Bolat “Fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler var. Bayiler artık stoktaki araçları ortaya çıkardı. Bayiler kampanyalara başladı. Yıl sonuna indirim kampanyaları da artacak. Yüzde 10-20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katılan Bolat “Otomotiv sektöründeki o büyük çalkantılı süreci birkaç ayda bakanlık olarak büyük ölçüde sona erdirdik. İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın ama adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz. Diğer sektörlerde de benzeri uygulamalar karşı aynı çabayı sarf ediyoruz. Bundan sonra gözümüz piyasanın üzerinde olacak” dedi. Bakan Bolat, emlak piyasası fiyatlarında olduğu söylenen ‘köpüğün’ de ortadan kalktığını, denetlemelerin sürdüğünü belirterek “Kayıt dışı faaliyetleri, haksız kazançları, fahiş kazançları, spekülatif uygulamaları, manipülasyonları hem denetlemek ve cezalandırmak hem de ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Yoksa ticaretin artması bizi mutlu eder” diye konuştu.

STOKÇULUK, FIRSATÇILIK, FAHİŞ FİYAT

Bakanlık olarak 1500 yeni memur alımını gerçekleştireceklerini, böylece mevcut denetim kadrolarının güçlenip piyasa denetimlerinin sıklaşacağını söyleyen Bakan Bolat “Piyasalar normale dönene kadar çok sıkı bir şekilde halkımızın zarar görmeyeceği rekabetçi adil bir piyasa düzeni oluşturacağız” ifadesini kullandı. Bolat “Birçok ürünlerde fiyat şişirmeler, spekülasyonlar, keyfî uygulamalar, haksız ticari talepler, stokçuluk, fırsatçılık, fahiş fiyat artışları gibi uygulamalar görüldü” diyerek güçlendirilen ekiple usulsüzlüklerin giderileceğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...