Tedarik krizinin ardından şirketler rotayı Türkiye'ye çevirdi: Üretim ve ticaret için ideal

Düzenleyen:
Tedarik krizinin ardından şirketler rotayı Türkiye'ye çevirdi: Üretim ve ticaret için ideal

EKONOMİ Haberleri

Enerji krizinin enflasonun önüne geçtiği batı ülkelerinde tedarik sıkıntısı büyüyor. Hem sanayide hem de gıda sektöründe çıkış noktası arayan Alman şirketler, rotayı Türkiye'ye çevirdi. Alman basınında yer alan bir haberde nakliye şirketi Rhenus'un CEO'su Tobias Bartz'ın "Türkiye, çok genç ve iyi eğitimli nüfusu ile üretim ve ticaret için ideal." dediği kaydedildi.

Rusya'nın Avrupa'ya giden gazı kesmesinin ardından başlayan enerji krizi batı ülkelerini enerji ve gıda fiyatlarında pahalılığa neden olurken, enerji krizinin son 50 yılın en yüksek seviyesindeki enflasyonun bile önüne geçtiği belirtiliyor.

Rusya'ya uygıladığı yaptırımların ardından gaz kesintisi ile karşı karşıya kalan Almanya'ya da enflasyon temmuzda yıllık yüzde 7,5, ağustosta yüzde 7,9'a çıkarak, ilk petrol krizinin yaşandığı 1973-1974 kışından bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaştı. 

"TÜRKİYE KAÇIŞ NOKTASI OLDU"

Ülkede yaşanan tedarik zinciri krizi Alman şirketlerini yeni pazar arayışına iterken, Alman basınında çıkan haberlerde Türkiye'nin Alman şirketlerinin kaçış noktası haline geldiği ifade edildi.

Alman basınında tedarik zincirinin konu edildiği bir haberde "Küresel tedarik sorunları, Türkiye'yi Alman ihracatçılar ve ithalatçılar için arzu edilen bir kaçış noktası haline getiriyor." denildi.

"ÜRETİM VE TİCARET İÇİN İDEAL"

Alman nakliye şirketi Rhenus'un CEO'su Tobias Bartz'ın görüşlerine yer verilen haberde "Batılı şirketler Asya'dan yakın Avrupa'ya taşınmak istiyorlar. Türkiye, çok genç ve iyi eğitimli nüfusu ile üretim ve ticaret için ideal." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...