TCMB'nin sürpriz hamlesi ünlü yatırım bankasını şaşırttı: JP Morgan bir sonraki hamleyi açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TCMB'nin sürpriz hamlesi ünlü yatırım bankasını şaşırttı: JP Morgan bir sonraki hamleyi açıkladı

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nın politika faizinde sürpriz hamlesinin ardından dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan, yıl sonu politika faizi beklentisini yükseltti. JP Morgan, Merkez Bankası'nın bir sonraki hamlesini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) sürpriz hamle ile beklentileri aşarak 750 puanlık faiz artırımına gitmesi piyasaları şaşırttı. Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan, Merkez Bankası'nın şahin hamlesi sonrasında yıl sonu faiz ve enflasyon tahminini güncelledi.

JP MORGAN HER TOPLANTIDA 250 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLİYOR

JP Morgan, Merkez Bankası'nın bundan sonraki her toplantısında 250’şer baz puan faiz artırımı yaparak yıl sonu için politika faizi yüzde 35’e kadar yükselteceği tahmininde bulundu. Kurum Ekonomisti Fatih Akçelik yıl sonuna kadar her toplantıda 250’şer baz puan faiz artırımı beklediklerini belirterek, “Yıl sonu için politika faizi tahminimizi yüzde 30’dan yüzde 35’e yükselttik” dedi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

JPMorgan ayrıca yıl sonu enflasyon beklentisini de yüzde 57’den yüzde 62’ye yükseltti. Enflasyonun gelecek yıl mayıs ayında yüzde 70 ile zirve yapacağı belirtilirken 2024 yılı beklentisiyse değişmeyerek yüzde 34’te kaldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...