TCMB'nin öncesi Dolar/TL için rekor tahmin! Dev banka TL için "ağırlığını azalt" tavsiyesi verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TCMB'nin öncesi Dolar/TL için rekor tahmin! Dev banka TL için "ağırlığını azalt" tavsiyesi verdi

Ekonomi Haberleri

Piyasalarda gözler Merkez Bankası tarafından Perşembe günü açıklanacak faiz kararına çevrildi. Kritik karar öncesi İngiltere merkezli Citi Group'tan TL için "ağırlığını azalt" tavsiyesi geldi. İngiliz Banka Citi Group, Dolar/TL için tahminini yükseltti. Citi, dolar kurunun 32 TL'ye çıkacağını öngördü.

Dolar, altın ve Borsa için gözler bir kez daha Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Ağustos ayında politika faizi için yeni karara imza atacak. Merkez Bankası'nın başına geçen Hafize Gaye Erkan'ın atacağı adım piyasalar tarafından merakla beklenirken, dünyaca ünlü bankadan dolar/TL için yeni tahmin geldi.

CİTİ GROUP PORTFÖYÜNDE TL'Yİ AZALTTI

Foreks Haber'de yer alan habere göre İngiltere merkezli Citi Group, Türk lirasının dolar karşısında daha da zayıflamasını beklediğini belirterek üç aylık vadeli işlemler aracılığıyla dolar/TL'de uzun pozisyon alarak model portföyünde liranın ağırlığını azalttığını bildirdi.

KKM KARARI ETKİLİ OLDU

Citi, USD/TRY'nin şu anda 27,1636'dan 32'ye yükselmesini hedefleyerek 25'te stop loss ile önceki bir işleme yeniden girmekte olduğunu belirttiği raporunda, "TCMB'nin hafta sonu kur korumalı mevduatların boyutunu azaltmak için aldığı makro ihtiyati tedbirler ışığında, zamanlamanın bu işleme yeniden girmek için uygun olduğunu düşünüyoruz." dedi. Citi, Merkez Bankasının Perşembe günkü toplantıda faiz oranlarını beklendiği kadar artırmaması riskleri de gördüğünü de vurguladı.

MERKEZ BANKASINDAN YENİ DOLAR TAHMİNİ

Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayı piyasa katılımcıları anketinde dolar/TL için yıl sonu tahmini yükseldi. Bir önceki anket döneminde 28,46 TL olan dolar/TL tahmini 29,82 TL'ye çıktı. Merkez Bankası, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 31,44 TL ve 34,58 TL olarak gerçekleşti.

MERKEZ BANKASI'NIN HAMLESİ NE OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ekonomi yönetiminde yaşanan değişimlerin ardından Merkez Bankası Haziran ayında 27 ay sonra ilk kez faiz artışına gitti. Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılan Haziran ayı PPK toplantısında politika faizi 650 baz puanlık artışla yüzde 8,5'tan yüzde 15'e yükseltildi. Temmuz ayında bir kez daha artış yapılarak politika faizi yüzde 17.5'a çıkarıldı. İki ayda toplam 900 baz puan artış yapılmış oldu.

AA Finans'ın beklenti anketine göre TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizini) 250 baz puan artırırak yüzde 20,00'ye çekmesi bekleniyor. Bloomberg HT'nin anketine göre de Ağustos ayında Merkez Bankası'nın faizinin 250 baz puan artarak yüzde 20 seviyesine çıkacağı yönünde oldu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise Ağustos ayında 150 baz puan faiz artışı beklediğini açıkladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...