TCMB Başkanı Erkan yatırımcı turunda: Milyarlarca dolarlık teklif için uluslararası fonlarla buluşacak

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg
- Güncelleme:
TCMB Başkanı Erkan yatırımcı turunda: Milyarlarca dolarlık teklif için uluslararası fonlarla buluşacak

Ekonomi Haberleri  / Bloomberg

Yabancı yatırımcıdan milyarlarca dolarlık teklifin masasında olduğunu söyleyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yatırımcı turuna çıkıyor. Erkan Marakeş'te uluslararası fonlarla buluşacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda enflasyon ana temalı ekonomi sunumunu gerçekleştiren Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yabancı yatırımcıdan milyarlarca teklif olduğunu söylemişti. Erkan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yatırımcı turuna çıkıyor. Marakeş'e gidecek olan Erkan, Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla bir araya gelecek.

ERKAN: MİLYARLARCA DOLARLIK TEKLİF MASAMADA

Meclis'te gerçekleşen toplantının ardından muhalefet vekillerinin sorularını cevaplayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Şunu söyleyebilirim ki halihazırda yurt dışından bize doğrudan gelen milyar dolarlık yatırım teklifleri var. Bana gelenler genelde Amerika’dan oluyor. Milyarlarca dolarlık teklif mektupları benim masamda. Biz kendi istediğimiz oranlarda, kendi istediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için, beni sürekli arıyorlar, geri dönüş için.” ifadelerini kullandı.

ERKAN YABANCI YATIRIMCI İLE BİR ARAYA GELECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkeleri, Hindistan ve ABD'de gerçekleştirdiği ekonomik temasların ardından dün yeni yatırımcı turuna çıktı. İlk durağı Londra olan Bakan Şimşek, ardındanDünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantılarına katılmak üzere Fas'ın başkenti Marakeş'e gidecek. Bakan Şimşek'e Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek. 

Erkan, bu toplantılarda uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla buluşacak. Erkan’ın Marakeş'te dünyanın en büyük portföy yönetim şirketi olan Blackrock’ın yanı sıra JP Morgan, Deutsche Bank ve diğer merkez bankası başkanları ile görüşmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...