TBMM'den geçti! Emekli ikramiyeleri yatıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
TBMM'den geçti! Emekli ikramiyeleri yatıyor

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesini öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. İkramiye kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesabına yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verileceğini duyurmuştu, teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İKRAMİYEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) almakta olan kişiler 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Birden fazla emekli aylığı alanlara tek ödeme yapılacak. Ayrıca, SGK’dan aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri ödemeden yararlanacak.

İKRAMİYE NE ZAMAN YATIRILACAK?

SSK emeklileri ayın 17-26'sı, Bağ-Kur'lular ise 25-28'de paralarını alıyor. İkramiyelerin 15 Kasım'dan önce yatırılması bekleniyor.

ÇALIŞAN EMEKLİLER FAYDALANAMAYACAK

İkramiyeden, emekliliğine rağmen çalışmaya devam edenler faydalanamayacak.

İŞTEN ÇIKIŞ VE GİRİŞLER YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Emeklilik ikramiyesi için işten çıkış sonra giriş yapanlar 5 bin lirayı faiziyle iade etmek durumunda kalacak. Sosyal Güvenlik Kurumu ikramiye için yapılan işten çıkış ve girişleri yakından izleyecek. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup Bağ-Kur'lu faaliyette bulunan emekliler de ikramiye alamayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Faruk duman 25 Ekim 2023 20:53

benim anlamadığım neden 29 Ekim'de verilmiyor bu anlamlı ikramiye

Sonraki Haber Yükleniyor...