TBB Rekabet Kurumunun kararını bekliyor

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
TBB Rekabet Kurumunun kararını bekliyor

Ekonomi Haberleri  / OZEL

Rekabet Kurumu'nun içinde kamu bankalarınında bulunduğu 12 bankaya kendi aralarında faiz belirledikleri için açılan soruşturmayla ilgili Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, bankalar arasında faizleri belirleme tavrının olmadığını belirterek, ''Bankalar Birliği içinde bu tür konuşmalar olmuyor'' dedi.




Konuşmaların eylemli davranış olarak algılanmaması gerektiğini bildiren Keskin, ''Bankaların eylemli harekete geçtiği yönünde Rekabet Kurumu'nun tespitleri yok. Rekabet Kurumu'nun değerlendirmesini bekleyeceğiz. Bankaların gerek müşteriler, gerekse kredi ve hizmetlerle ilgili çok hassas ve titiz davrandıklarını biliyor, izliyoruz. Türkiye'de bankacılık sisteminin bilerek rekabeti ihlal etmediğini ve etmeyeceğini düşünüyorum. Soruşturma sonrasında Rekabet Kurumu'nun sağlıklı ve doğru karar vereceğine inanıyoruz. Sonrasında hukuki süreç devam edecek'' sözlerini kullandı.
##tgvideo##
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Ekrem Keskin, bankacılık sektörünün gerekli kredi talebini karşılayacak güçte olduğunu söyledi. Yıl sonunda bankaların toplam aktiflerin yüzde 12-14 artarak 1.5 trilyon lira olmasının beklendiğini belirten Keskin, ''Kredi büyümesinin yüzde 14-16 ile 930 milyar liraya, mevduatların yüzde 12-14 ile 925 milyar liraya, özkaynaklar yüzde 13-14 ile 202 milyar liraya ve karın yüzde 12-14 ile 26 milyar liraya yükselmesini tahmin ediyoruz" dedi.

Büyüme tahmini yüzde 4

Büyümeyi ve finansal istikrarı korumak için özkaynakların güçlü kalmaya devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Kesinkin, kar performansı ve özkaynak büyümesinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. nbsp; 2013 yılında toplam aktiflerin GSYH'ya oranının yüzde 99-100 aralığında kalabileceğini kaydeden Keskin, "Kredilerin GSYH'ya oranının yüzde 59-60, kredilerin mevduata oranının yüzde 98-101, özkaynakların toplam aktiflere oranının yüzde 12,5-13,3 ve özkaynak karlılığının ise yüzde 12-12,5 aralığında olacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu. Kesin, bu yıl Türkiye için büyümenin yüzde 4 olarak tahmin edildiğini söyledi.

Geleneksel bilgilendirme toplantısında konuşan TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, küresel ekonominin iyimserliğe girdiğini belirterek ''Finansal piyasalarda riskler 'önemli ölçüde kontrol altına alındı'' algısı yayılıyor. Finansal istikrarı sürdürmenin maliyeti fiskal istikrarı tartışır hale getirdi. Açıklamalar faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini gösteriyor. Büyüme için beklentiler daha iyimser'' dedi.







Ekonomi
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...