Tatil araştıranlar dikkat! Mutlaka kontrol edin

Tatil araştıranlar dikkat! Mutlaka kontrol edin

EKONOMİ Haberleri

Tatil rotası araştırırken, internet sitelerinin yanı sıra pek çok sosyal medya kanalıyla da bilgi sahibi olmak ve rezervasyon yaptırmak mümkün. Buna karşın bazı sosyal medya hesapları dolandırıcılar tarafından tuzak olarak hazırlanmış olabiliyor.

Sahtekârlar, indirimli fiyatlar ve gerçek olmayan görsellerle, tanıtım ve reklam yapıyor. Bu noktada iletişim kurulan hesabın, gerçek kişi ya da kuruma ait olup olmadığının teyit edilmesi önem taşıyor. Bu anlamda rezervasyon için güvenilir şirketleri tercih etmek ve rezervasyon işlemlerini fiilen yapmak dolandırılma riskini azaltıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde özellikle dijital rezervasyonun gelişmesiyle sahtecilik olaylarının arttığını söyledi. Bağlıkaya, “Acente sicil numarasıyla, ‘tursab.org.tr’ sayfamızdaki doğrulama bölümünden bu işletmeleri mutlaka kontrol edin. Ayrıca TÜRSAB hologramı ve QR kodu olan ve kayıtlı, gerçek seyahat acentelerinden hizmet alın” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...